joi, 9 iunie 2011

OUL ALIMENT DAR SI MEDICAMENT

“Stiati ca,oul este nu numai aliment ci si medicament natural!




Oul, capodopera neantrecuta a naturii, un aliment controversat in lumea medicala, reuseste sa “convinga” din ce in ce mai mult specialistii, ca nu este deloc daunator organismului. Dimpotriva s-a dovedit ca are nenumarate proprietati benefice pentru sanatatea noastra. Oul contine aproape toate vitaminele si microelementele necesare pentru intretinerea sanatatii, un motiv bun sa-l folosim si ca remediu in anumite afectiuni.
Timpurile cand domnea teoria gresita, precum ca ouale contin colesterol daunator sanatatii au trecut. Ultimele cercetari medicale arata ca prin bogatia lor in lecitina (necesara creierului si la dizolvarea depunerile aterosclerotice din vasele sanguine), holina si colesterol bun sunt deosebit de valoroase ca si remedii . Ficatul nostru prelucreaza usor colesterolul din ou pentru producerea bilei si pentru formarea de celule noi. Holina este importanta pentru imbunatatirea memoriei si pentru eliminarea toxinelor acumulate in ficat.
Ouale sunt bogate in: vitamine A, K, E, vitamine din grupa B, biotina, niacina si acid folic. Cantitatea de vitamina D din oua, la care suntem deficitari toti nu este depasita decat de uleiul de peste. In ou se afla combinatia ideala de microelemente: fosfor, cupru, fier, mangan si cobalt, iar in coaja – Ca si Mg. Ouale mai contin si niste fermenti cu efect , antiedemic, antiinflamator si antimicrobian. Un ou furnizează 10 % din necesarul zilnic de seleniu si contribuie la mentinerea sintezei optime de sperma. Asta nu presupune ca de acum inainte trebuie sa incepem fiecare zi cu omleta, sau alte tipuri de oua preparate pentru a nu epuiza pancreasul si tractul digestiv.

 

 

CAND ESTE CEL MAI BINE SA MANCAM OUA!

·                                 Mancam oua dupa ora 14, atunci organismul asimileaza mai bine nutrientii continuti de ou, mai ales in perioada septembrie-iunie, cand nevoia organismul de vitamine este crescuta.
·                                 Intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu microelemente si vitamine  presupune combinarea oului  cu legume si frunze verzi de: papadie, artar dulce, urzica, salata etc.
·                                 Copii si tinerii pot onsuma zilnic un ou, iar dupa 60 de ani, sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.
·                                 Pentru pastrarea  nutrientilor din ou si asimilarea lor, ouale se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).incercati !Pune-ti ouale la fiert in apa rece,opriti focul cand apa da primul clocot,acoperiti vasul 10 minute dupa care scoateti oul si racitil inainte de cojire in apa rece.Veti obtine oua fierte tari darn u rasfierte(asa se pastreaza toate proprietatile oului.)
·                                 Ouale trebuiesc spalate inainte de fierbere, deoarece coaja lor este intesata de pori prin care respira viitorul pui, pori prin care pot patrunde si microbi (salmoneoza).

 

Oul, un remediu valoros

Inima- un studiu facut in Anglia a scos la iveala faptul ca persoanele ce consuma doua oua pe zi au o inima mai sanatoasa decat persoanele ce nu consuma oua. Explicatia ar pute fi gasita in continutul mare de luteina-luteina care te fereste de maladii cardiovasculare, palpitatii sau probleme ale valvelor. Pe langa luteina ouale mai contin acid folic si vitamina B12, substante care mentin peretii vaselor de sange elastici, impiedicand formarea de cheaguri.
Imbunatateste vederea- oul contine doua din substantele indispensabile ochiului, pentru o vedere buna: luteina si zexantina. Prezenta acestor substante antioxidante micsoreaza riscul aparitiei cataractei.
Memoria- colina o alta substanta continuta de ou este un factor de crestere  si joaca un rol important in dezvoltarea si functionarea creierului, imbunatatind memoria. Un ou fiert (moale) pe zi iti asigura necesarul de colina zilnica.
Otita- otita medie supuranta se vindeca cu un remediu facut din amestec de albus de ou si ulei de susan; se bate bine un albus si se amesteca cu doua linguri de ulei de susan- remediu din care se pun cateva picaturi, de trei ori pe zi in urechea afectata.
Arsuri- albusul de ou poate trata arsuri de gradul 1 si 2 datorita colagenului pe care-l contine. Se amesteca un albus de ou cu cateva picaturi de vin de orez- amestec ce se aplica pe zonele afectate de arsuri. Repeta acest tratament pana la vindecarea definitiva, rezultatele sunt uimitoare. Daca nu ai vin de orez, il poti inlocuii cu putin unt proaspat.

Remedii din batrani

Psoriazis- intr-un vas de sticla se amesteca 4 linguri de vaselina curata cu o lingura crema de corp pentru copii, o lingura miere de albine si un albus de ou. Toate ingredientele se bat cateva minute cu o furculita din lemn, pana se obtine un unguent solid, care se va pastra intr-un borcan inchis etans, la rece. Locurile afectate se freaca cu unguentul obtinut, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In prima luna, efectul nu se observa, iar apoi pielea incepe sa se curete. Dupa vindecare ramane o pata diferit pigmentata, care in timp dispare.

Articulatiile inflamate
- se prepara un amestec dintr-un ou si doua linguri de sare. Ingredientele se amesteca bine, se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe o panza de bumbac si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce pansamentul se usuca, se mai aplica din remediu, de 3-4 ori, pentru a-l mentine umed.
Tuse- pentru tuse provocata de o raceala puternica se amesteca bine doua oua (proaspete) crude, doua capatani de usturoi (romanesc) pisate si 100 g de osanza topita. Cu alifia obtinuta se frectioneaza bine talpile, apoi gleznele si in continuare pana la genunchi, zilnic de cateva ori- apoi se acopera picioarele cu un pled cald.
Furunculoza si abcesele- se trateaza cu un efect deosebit, folosind un “aluat” obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura miere de albine, jumatate lingurita de sare si o lingura de faina. Se obtine un aluat asemanator cu argila umeda. Se face o turtita care se aplica pe furuncul si se tine pana la “spargerea” lui- spargere ce se datoreaza antibioticului natural din ou.
Vindecarea ranilor, taieturilor- in special la degete, batranii folosesc si acum o metoda veche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba (cu care este captusita coaja) iar aceasta se infasoara pe taietura sau rana  (cu partea umeda spre taietura). Se panseaza cu o fasa de tifon sau se pune un plasture. Pielita se lipeste strans de deget dupa ce se usuca, protejand astfel rana de infectie si favorizeaza procesul de vindecare.
Pronbleme ale gatului- cunoscut sub numele de sodou, amestecul de ou cu miere si lapte fierbinte este un remediu deosebit cand ai probleme cu gatul. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de miere (zahar) si se toarna peste ele lapte fierbinte.  Se bea acest remediu seara inainte de culcare.
Raguseala, inflamatii faringo-laringiene- se pune la fiert in apa rece un ou; cand da in clocot se scoate oul, si i se face o mica gaura in coaje prin care se “soarbe” numai albusul. Acest “tratament” se face o lunga perioada de timp- 2-3 luni, zilnic cate un albus, seara.

Sper sa va fie de folos!


sursa internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu