vineri, 12 august 2011

Cataracta ,tratament naturist.


Cataracta nu este numai o boala a ochilor, ci provine mai exact dintr-o dereglare a rinichilor.
De cele mai multe ori, glaucomul merge mana in mana cu reumatismul si durerile articulare.
 Se face un amestec in parti egale de urzica , ventrilica , galbenele si coada calului, se beau 3 cesti in care se pune 1 lingura de biter suedez. In cazul cataractei, se ung pleoapele cu biter suedez. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta mai departe ochilor.
Baile de sezut cu coada calului ajuta la regenerarea presiunii din ochii afectati. Se iau 100 gr plante uscate sau 2,5 kg de plante proaspate. Acestea se lasa peste noapte la macerat in apa rece, apa trebuie sa acopere plantele. In ziua urmatoare se incalzeste maceratul, se filtreaze si se toarna peste apa din baie, care trebuie sa aibe 37°-38°C. Durata baii este de 15-20 minute, incaperea de baie trebuie sa fie incalzita, apa de baie sa acopere regiunea renala, inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge, bolnavul se acopera cu un halat si se culca timp de o ora ca sa transpire. 
Se prepara o baie pentru ochi astfel: 20 gr silur, 20 gr odolean, 20 gr musetel, 10 gr verbina, 30 gr soc se amesteca, se iau 5 linguri de plante se oparesc cu un litru de vin alb care a fost infierbantat pana la limita de fierbere. Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi. Tratamentul reflexogen se va face in zona ochilor, a glandelor suprarenale, limfatice corp superior, capului si ochilor.
O mixtura de zeama de lamaie cu scortisoare si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei.
Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta.

Reteta americana pentru vindecarea cataractei

Pentru tratamentul cataractelor, inclusiv a celor inoperabile din cauza hipertensiunii, a diabetului zaharat etc., se foloseste urmatoarea reteta: 200 g seminte de marar + 50 g radacina de valeriana (fin maruntita) + 500 g miere de albine naturala se amesteca bine intr-un vas. Deasupra se toarna 2 l de apa fierbinte (folositi un borcan de sticla de 3 l). Se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se filtreaza printr-un tifon curat si se toarna in sticle de culoare inchisa, care vor fi tinute la frigider. Se ia cate o lingura de supa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa (deci de trei ori pe zi). In paralel cu amestecul de mai sus, se recomanda practicarea de 2-3 ori pe zi a urmatorului tratament extern: spalati-va bine pe maini, umeziti-va aratatoarele cu saliva si purtati-le in jurul ochilor, pe pleoape, frecand usor, ca sa intre in piele. Saliva fiind alcalina are puteri tamaduitoare in cataracta. (Tratamentul este extras din cartea "Macrobiotic Palm Healing", scrisa de Michio Kushi si Olivia Oredson/ Sua 1988).



Alta reteta

Seara, la culcare, vreme de 15-20 de zile, se pune o picatura de miere naturala in ochi, cu o pipeta. Se face o pauza de 10-15 zile, dupa care se reia tratamentul. Tratamentul nu trebuie intrerupt prea mult, pentru ca boala reapare.


sursa internet

2 comentarii: