joi, 1 septembrie 2011

CATINA-FRUCTUL DE AUR!




In acest moment pietele sunt invadate de bobitele galben aurii de catina.
Acum poti sa iti faci stocul de vitamina C si restul de minerale pe care acest fruct il contine.
Poti congela fructele de catina pentru ca apoi cand ai nevoie sa le poti folosii la fel ca si in acest moment ca fructe proaspete.
Eu depozitez in congelator de regula 2 kg. de catina inpartita in portii pe care dupa decongelare le amestec cu miere de albine in perioada iernii.Este ideal sa se administreze cel putin de 3 ori pe zi cate o lingurita de fructe amestecate cu miere.
Catina e acra la gust dar mierea estompeaza acreala.
In plus nimeni nu trebuie sa se teama ca ar produce aciditate.La fel ca si lamaia , din fruct acid o data ajuns in stomac devine alcalina.
Foloseste fructe de catina in timpul iernii si poti tine raceala si gripa departe de tine.
Ce mai poti prepara din catina pastrata in congelator!
-Suc proaspat de catina amestecat cu suc de mere facut cu storcatorul de fructe la care se adauga 1 lingura de miere pentru cei ce vor sa il indulceasca.
-Iaurt cu fructe de catina(BOBITELE INTREGI SAU ZDROBITE)
si miere.
-Branza de vaci cu fructe de catina si miere
-Compot de catina(SE FIERBE SIROPUL pentru compot si se adauga catina in siropul clocotit  nu se fierbe ci se lasa vasul acoperit cu un capac sa se raceasca apoi se consuma .
-COMPOT COMBINAT DIN AFINE ROSII (merisoare pe care le congelez de asemena toamna)
Fructele scurse de sirop se servesc in loc de muratura la fripturi ,iar siropul ramas se bea pe post de racoritoare.
Le place mult si copiilor si adultilor!
Inghetata cu ,catina- din frisca batuta indulcita si catina zdrobita
Incearca si tu si ia-ti Portia de sanatate din natura.

Un comentariu:

  1. Acum este timpul sa te aprovizionezi cu,catina!Opoti pastra fie in congelator fie in borcane acoperita cu miere si inchisa ermetic(in borcane cu, capac ce se insurubeaza.

    RăspundețiȘtergere