luni, 25 iulie 2011

ROSTOPASCA , tratamente!



Rostopasca este o planta extrem de apreciata pentru puterea ei de a elimina toxinele, de a curata organismul si sangele, fiind totodata un ajutor de necontestat in afectiuni hepatice. In popor i se mai spune: buruiana-de-cele-sfinte, iarba-de-negi, galbinele, negeloasa, ai-de-padure etc. Este o planta pe care o gasesti in orice anotimp chiar si sub zapada, fiind deosebit de rezistenta la gerurile iernilor. De la aceasta planta de leac este folosita atat partea aeriana (tulpini si frunze) cat si radacina.
Actiune farmaceutica: actiune antispastica de tip papaverinic, fiind mai putin toxica si sedativa, vasodilatatoare coronariana, antimicotica, antitumorala, hematopetica, depurativa etc.

Tratamente naturale pe baza de rostopasca

·                                 Dureri de ficat- prin efectul sau antispastic calmeaza- deci nu ezita sa o folosesti cand ai dureri de ficat sub forma de infuzie sau ceai. Atentie! In cantitati mari este toxica. Se bea o singura cana de infuzie sau ceai, pe parcursul unei zile, cate o inghititura din jumatate in jumatate de ora. Este deosebit de eficace chiar si in ciroze hepatice in faze incipiente.
·                                 Afectiuni biliare- tot datorita efectului sau antispastic, rostopasca este indicata si in tratamentul afectiunilor biliare. Este recomandat consumul sub forma de infuzie: o cana de infuzie bauta pe parcursul unei zile.
·                                 Negi si bataturi- se pune suc proaspat de rostopasca pe negi sau bataturi, tratament ce se repeta de 3-4 ori pe zi, timp de mai multe zile, pana cand se vindeca afectiunea respectiva.
·                                 Boli de piele- (uz extern) se spala frunzele si tulpinile proaspete si se storc cu ajutorul unui blender. Sucul proaspat obtinut se aplica pe zonele afectate de boli de piele.
·                                 Panaritiu si basici- se aplica frunze proaspete sau se spala cu infuzie de rostopasca, insa numai cand nu sunt deschise, in rani fiind foarte toxica.
·                                 Umflaturi si dureri de picioarelor- se fac cu aceasta planta aplicatii sau bai cu infuzie, timp de mai multe zile, pana la eliminarea afectiuni.
·                                 Alopecie si matreata- in unele parti din Moldova este folosita infuzie din trei linguri de rostopasca la trei litri de apa, infuzie cu care se limpezeste parul (capul) dupa spalare. In alopecie se mai fac si aplicatii cu latex (sucul proaspat) de trei ori pe saptamana timp de minim o luna.
·                                 Leucemie- datorita faptului ca rostopasca este depurativa si hematopoietica (ajuta la formarea sangelui) este recomandata ca remediu natural in leucemie in asociere cu urzica si mladite de soc. Se bea o infuzie din aceste plante combinate dar minim doi litri pe zi pentru a avea un efect sigur.
·                                 Boli ale ochilor- rostopasca este un leac aproape miraculos pentru ochi: cataracta, pete pe cornee, sangerari ale retinei, dezlipirea retinei, albeata pe ochi, ochi obositi (de calculator, citit, lucrat pana noaptea tarziu). In toate aceste cazuri, se umezeste arataorul in suc proaspat de rostopasca si se aplica pe pleoapa spre coada ochiului, acest suc lucrand asupra ochiului prin pleoapa. In caz de ochi obositi dupa o singura aplicatie parca-ti ia cineva un “val” de pe ochi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu