vineri, 22 iulie 2011

REMEDII NATURALE- HEMOROIZI

Ce sunt hemoroizii

Sunt vene dilatate din sau in jurul anusului datorita presiuni sanguine crescute, din varii motive si provoaca dureri, mancarime si, ocazional, hemoragii. Hemoroizii interni sunt cel mai des intalniti, si se dezvolta in anus- hemoroizii externi sunt cei mai durerosi- pot sangera si cei interni si cei externi. Nu sunt excrescente  carnoase cum gresit se crede uneori si nu se formeaza peste noapte, ci in timp- principala cauza fiind constipatia indelungata. Oricare tip sepoate transforma in hemoroizi prolobati, o galma moale care protruzioneaza din anus.

Cauzele

·                                 constipatia indelungata
·                                 alimentatia nesanatoasa, bogata in proteine animale si saraca in fibre
·                                 sedentarismul
·                                 excesul de greutate
·                                 statul pe scaun perioada indelungata (la birou)
·                                 sarcina si varsta
·                                 lipsa activitatilor fizice, etc.
Chiar daca se ajunge la extirparea lor pe cale chirurgicala, la scurt timp in majoritate cazurilor ei refacandu-se. Remediile alternative, alaturi de un regim de viata sanatos, pot fi solutia pe termen lung.

Tratament naturist:

Apa calda- faceti o baie cu apa calda si daca  se poate stati cu genunchii indoiti permitand o expunere cat mai mare a zonei anale la apa calda. Va veti simptii imediat mai bine pentru ca apa calda calmeaza durerea, prin facilitarea circulatiei sangelui in zona respectiva, favorizand reducerea venelor dilatate. Puteti adauga o mana de saruri Epsom la apa de baie pentru ca si ele ajuta la constrictia hemoroizilor. Puteti sa folositi in loc de cada “cada sitz” care este speciala pentru asta in sezut ( se gaseste la magazinele cu produse medicale).
Ceai pentru hemoroizi la pliculet- pentru hemoroizii externi umeziti un pliculet de ceai (special) pe care il puteti pune stand pe toaleta. Caldura calmeaza si primiti si beneficiile aditionale ale compusului principal al ceaiului, acidul tanic, care ajuta la diminuarea durerii si a inflamatiei, favorizand si coagularea care stopeaza hemoragia.
Hrean- se ia o bucata de hrean, se curata si se marunteste apoi se pune la fiert intr-un litru de lapte. Fierberea se face la foc mic, pana scade si raman 250 miligrame. Are un gust oribil dar daca va tineti de nas in timp ce beti, se poate. Se bea intraga cantitate dimineata pe stomacul gol. Se repeta tratamentul timp de minim doua saptamani.Rezultatul este pe masura efortului.
Cozi de vinete- se fierb trei cozi de vinete in 300 ml apa, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se strecoara, si se bea intreaga cantitate o data,  cu inghitituri mici, si neindulcita. Este suficient sa se bea cate o cana seara inainte de culcare, hemoroizi dispar indiferent de stadiu in care se afla.
O capatana de usturoi- in caz de criza hemoroidala, se zdrobeste o capatana de usturoi cu coaja cu tot cu un facalet. Se fierb 2-3 litri de apa, se pun intr-un lighean mic care incape in colacul de la WC, si se adauga usturoiul pisat. Aveti grije sa nu atingeti apa cu sezutul cand va asezati deasupra vasului. Pentru a capta mai bine aburul, acoperiti-va de jur-imprejur cu un cearceaf. Ramaneti cat puteti rezista, 10-15 minute. Sigur va scoate din criza.
Infuzie de coada-soricelului- se prepara un ceai din 25 g flori uscate la un litru de apa clocotita. Se lasa planta la infuzat timp de 5 minute in 500ml apa apoi se strecoara si se mai fierbe inca o data cu inca 500 ml apa timp de 30 minute. Dupa strecurarea celor doua cantitati de infuzie si ceai, se combina si se impart in doua. Una se bea de-a lungul zilei, cealalta se foloseste pentru bai locale.
Muguri de plop- au proprietati antiseptice, cicatrizante si calmante. Se fac bai locale cu infuzie preparata 15-20 g de muguri de plop la litru de apa. Concomitent se pot face si aplicatii locale cu unguent din muguri de plop. Se zdrobesc 20 g muguri si se pun in 5 ml alcool la macerat timp de 24 ore, se adauga 100 g untura de porc si 5 g ceara de albine si se tine pe baia de aburi 3 ore. Se filtreaza apoi se freaca pana se obtine unguentul.
Orzul verde- un medicament fabulos , la venirea caldurii, cand circulatia venoasa are mult de suferit, se fac cure de cate o saptamana,timp in care se consuma cate un pahar de suc de orz pe zi. Substantele sale active favorizeaza circulati sanguina, ajuta la redobandirea elasticitatii si tonusului vaselor de sange. Efect foarte bun au si cataplasmele cu faina de orz umectata cu apa calda. Se aplica local si se tin 1-3 ore.
Mumio - este un medicament, un adevarat “balsam facator de minuni” cum era numit in vechime, acesta este sucul de pe stanci sau cum era numit in popor, “sangele muntelui”. Datorita compozitiei sale complexe (jumatate din tabelul lui Mendeelev) actioneaza asupra multor boli (contine 50 de elemente selectionate din natura). In tratarea hemoroizilor se ia cate 0,2 grame dimineata si seara pe stomacul gol. Se fac si ungeri locale pe adancime de 10 cm, cu un amestec de mumio si miere: o parte mumio si 5 parti miere. Tratamentul pe cale orala se asociaza cu cu tratamentul loca in serii de 25 zile.
Puneti-va picioarele mai sus- de cate ori aveti ocazia intindeti-va confortabil pe o canapea si puneti-va picioarele mai sus decat corpul, micsorand grutate de pe zona anala suprasolicitata.
Important!
Pentru ca principala cauza a hemoroizilor este constipatia cronica, trebuie ajuns la o situatie de normalizare a tranzitului intestinal.
Din alimentatie nu trebuie sa lipseaca fibrele, iaurtul, salatele preparate din legumele de sezon.
O alta modalitate dea controla tranzitul intestinal –bea dimineata la trezire 1-2 pahare de apa cu 1 lingurita de miere sau apa de tarate.(se pune de cu seara 1 lingura de tarate in 1 pahar cu apa,dimineata se strecoara si se bea lichidul.
Deosebit de eficace este cura cu tarate de PSYLLIUM(se gasesc la magazinele naturiste)2 lingurite la 1 pahar cu apa,se amesteca si se bea imediat seara inainte de culcare.



Sa va fie de folos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu