duminică, 1 mai 2011

VINDECAREA PRIN CULOARE-CROMOTERAPIA




Cromoterapia isi are originile din cele mai vechi timpuri. Aceasta tehnica de vindecare prin culoare a luat nastere cu mii de ani in urma in tarile din Orient (India si China). Anticii considerau ca prin culoare se poate obtine controlul asupra emotiilor si asupra intregului organism al omului. Terapia prin culoare este un tratament naturist care nu este periculos, nu provoaca dependenta sau alergii. In prezent exista mai bine de 300 de afectiuni care se vindeca cu ajutorul cromoterapiei

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia este o tehnica de vindecare prin culoare ce se axeaza pe proprietatea celulelor umane de a fi influentate de undele electromagnetice (lumina alba, razele X, ultraviolete, etc). Atunci cand fiintele umane simt o afectiune, campul electromagnetic al organismului se dezechilibreaza, iar cromoterapia are rolul de a-l regla, de a restabili echilibrul lui. Terapia prin culori se realizeaza prin baie de lumina, iradiere succesiva pe punctele de acupunctura, iradiere succesiva cu mai multe fascicule de culori diferite sau pe portiuni diferite ale corpului.

Metodele folosite in cromoterapie

Una dintre modalitatile cele mai usoare si accesibile oricui este ca putem beneficia de efectele acestui tratament naturist zilnic. Cum? Foarte simplu: alegerea culorilor hainelor cu care ne imbracam in functie de afectiunile noastre sau in functie de ce dorim sa rezolvam in ziua respectiva.
O alta metoda a cromoterapiei este sa va procurati sticle colorate din fabrica in culorile dorite pe care sa le umpleti cu apa. Acestea vor fi inchise ermetic si expuse cat mai mult timp la soare. Continutul sticlei va fi baut in locul apei obisnuite.
Cea mai eficienta tehnica vindecarii prin culoare este lampa de cromoterapie. Aceasta lampa este ermetic inchisa careia i se adauga filtre de culori in functie de necesitatile dumneavoastra. La aceasta lumina se expune corpul gol de la 3 minute pana la 3 ore pe zi.
Evident ca pentru a sti cum si ce culoare sa alegi este necesar sa cunosti semnificatiile si caracteristicile acestora.

Care sunt culorile folosite in cadrul tratamentului naturist

In Antichitate, din cauza lipsei medicamentelor, se aplicau tratamente naturiste. Bolnavii erau tratati prin arome, muzica si prin culorile din interiorul templelor. Iata ca aceste tehnici de vindecare au revenit. Inteleptii orientali considera ca afectiunile acute si cronice pot fi supuse terapiei prin culori. La baza vindecarii prin culori stau rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet (ROGVAIV).
Rosu activeaza, stimuleaza si vitalizeaza energiile blocate. Este culoarea sangelui, asadar ea ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, da energie tesutului nervos si maduvei spinarii, trateaza ranile si cancerul si combate depresiile. Este contraindicat pentru persoanele hipersensibile sau care sufera de anxietate.










Oranj sau portocaliu trateaza anemia, incalzeste si ajuta la refacearea energiilor. Are rol de calmare in tulburarile digestive, in procesele spasmotice si stimuleaza sistemul imunitar si potenta sexuala.












Galben este culoarea intelectului. Este folosit pentru stimularea proceselor mentale si in afectiuni dermatologice (acneea). Aceasta culoare este un mijloc foarte bun de indepartare a oboselii si a fricii.












Verde este folosit impotriva nevrozelor si a obsesiilor. Ea armonizeaza activitatea inimii, echilibreaza, linisteste corpul si mintea ajutand la conturarea faptelor. Este utilizata in cazul refacerilor in urma fracturilor si a arsurilor.
















Albastru calmeaza si elimina gandurile negre, obsedante. I se mai spune si culoarea Constiintei Pure, a curajului, a istetimii mintii. Ea readuce la normal procesele superactive, opreste hemoragiile si inlatura febra. Nu este indicata pentru pacientii cu stari de iritabilitate.








Indigo este indicata in afectiuni oculare, ale nasului si ale urechilor.















Violet estompeaza si reduce energiile in surplus, calmeaza durerile si stimuleaza intelectul. Este de ajutor in cazul nevralgiilor, a tulburarilor nervoase (epilepsia) si in tratarea reumatismului.




MERITA SA INCERCATI, funtioneaza!


sursa internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu