APA+miere+pollen=hidromel
Hidromelul este o bautura straveche, ce era cunoscuta in mai toata lumea antica si care era considerata “nectarul zeilor.” Hidromelul este o bautura usor acrisoara, slab alcoolizata, ce poate fi consuma de catre oricine, avand efecte stimulente si tonice deosebite. Parintele medicinei Hipocrate recomanda hidromelul “tot cursul bolilor acute, fiind mai puţin indicat celor cu bila amara si cu hipertrofii viscerale”. Hipocrate consemna deasemenea in legatura cu bolile cailor respiratorii ca hidromelul diluat favorizeaza mai mult expectoratia şi calmarea plamanilor.
Ingrediente
· miere de albine
· polen (pastura)
· apa de izvor (sau apa plata)
Mod de preparare
Pentru fiecare litru de apa se adauga o jumatate de lingurita de polen (pastura) si 4-5 linguri de miere in functie de cat de dulce preferati. Se agita energic (sau se amesteca cu o lingura de lemn) pana la dizolvarea completa a mierii si a polenului.
Se beau 2-3 pahare pe zi, nu mai tarziu de ora 16 pentru ca poate da stari de insomnie.
SURSA INTERNET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu