vineri, 27 ianuarie 2012

STII CUM SE PREPARA, cidrul sau vinul de mere ?


Ai nevoie de:
·             6 kg de mere
·             1,5 kg de zahar
·             2 l de apa

 


CIDRUL se prepara din mere foarte coapte. Se taie merele in bucati mici sau se zdrobesc si se pun intr-un vas mai mare. Peste mere se toarna un sirop fierbinte facut din apa in care s-a dizolvat jumatate din cantitatea de zahar. Se acopera vasul si se lasa sa fermenteze cateva zile. Dupa 3 zile se mai adauga in vas alt sirop cald facut din 2 l de apa si din restul de zahar. Se acopera vasul cu o carpa curata si se lasa sa fermenteze la loc racoros si la intuneric.
Dupa ce fermentarea s-a incheiat, se trage cidrul de pe mere intr-un vas mai mic. Pritocirea se repeta de cateva ori, pana cand cidrul se limpezeste si poate fi pus la sticle.

sursa internet

2 comentarii: