Ai nevoie de:
·
6 kg de mere
·
1,5 kg de zahar
·
2 l de apa
CIDRUL se prepara din mere foarte
coapte. Se taie merele in bucati mici sau se zdrobesc si se pun intr-un vas mai
mare. Peste mere se toarna un sirop fierbinte facut din apa in care s-a
dizolvat jumatate din cantitatea de zahar. Se acopera vasul si se lasa sa
fermenteze cateva zile. Dupa 3 zile se mai adauga in vas alt sirop cald
facut din 2 l
de apa si din restul de zahar. Se acopera vasul cu o carpa curata si se lasa sa
fermenteze la loc racoros si la intuneric.
Dupa ce fermentarea s-a incheiat, se trage cidrul de pe mere
intr-un vas mai mic. Pritocirea se repeta de cateva ori, pana cand cidrul se
limpezeste si poate fi pus la sticle.
sursa internet
Din suc natural de mere, se mai poate face vin?
RăspundețiȘtergereDin suc natural de mere, se mai poate face vin?
RăspundețiȘtergere