sâmbătă, 3 septembrie 2011

Ce este mai bine sa previi sau sa tratezi!





De curand am avut ocazia sa insotesc pe cineva care a decis sa isi faca niste investigatii medicale.
Primii pasi au fost facuti in polclinicile de stat dar s-a renuntat repede la aceasta incercare din motive cred eu stiute de MULTI.
1.Aglomeratia de neinchipuit
2.sistemul de programare care te pune sa astepti intre 3 saptamani sau luni de zile pentru o ecografie sau tomografie.
DA, esti cu multa amabilitate indrumat spre cabinetele particulare daca nu poti sa astepti sa treaca timpul pana la data programarii.
DA ,am apelat la serviciile medicale private si in 2 zile am rezolvat totul,investigatii indicatii,tratament prescris !
Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca 90 %din trtamentul prescris erau produse naturiste, si indicatia ca inainte de inceperea tratamentului sa se incerce cateva zile macar sa se folosesca un produs pentru curatarea intestinului gros de depuneri si toxine pentru a favoriza absorptia produselor prescrise.
Am nimerit cu totul intamplator peste un medic care crede in puterea plantelor la fel ca si mine.
Asa am castigat in persoana pe care o insotisem un nou adept al tratamentului cu produse naturiste ,eu nu avusesem pana atunci suficienta putere de convingere dar am avut norocul ca A spus,indicat si prescris medicul!
Costurile la centrele private sunt mari si ma intrebam cu infrigurare cati oameni isi permit sa plateasca aceste servicii si ce fac cei care nu au de unde sa plateasca?
Am gasit 2 raspunsuri
-DACA SUNT GRAV BOLNAVI RISCA SA MOARA PANA LA CONFIRMAREA BOLII
-DACA NU AU CONFIRMAREA BOLII DE CARE SUFERA RISCA SA NU POATA AVEA PARTE DE TRATAMENTUL ADECVAT SI BOALA SA SE AGRAVEZE.
La ora actuala sunt tot mai multi bolnavi si ma intreb tot mai des de ce oamenii nu se gandesc sa previna aparitia bolilor prin cele mai simple si cele mai putin costisitoare metode.
Sunt zeci de legume , fructe si plante care detoxifica organismul si care numai ca nu ne trag de maneca primavara vara sau toamna cand le gasim la tot pasul.
Sunt zeci de legume fructe si plante care sunt benefice organismului in general si anumitor organe din corpul nostrum in special.
Sunt zeci de legume fructe si plante care trateaza afectiuni  natural ,fara compusi chimici de sinteza (cum sunt medicamentele)
In familia mea sfaturile si indemnul de a prevenii aparitia bolilor au pornit de la bunici si s-au transmis din generatie in generatie .
Sfaturile pentru a trata naturist, retete naturiste tot de la bunici vin.
Mama mea a fost prima care, la fel ca retetele de prajituri bune pentru care are un caiet special si-a notat tot ce a aflat de la bunicile mele, (prima pentru mine pentru ca sunt sigura ca si bunicile au avut notate undeva toate aceste minunatii) de la ea le-am preluat si eu  si am adaugat pe parcursul anilor si am complectat propriul meu caiet cu retete naturiste .
Sunt convinsa si certitudinea convingerii mele vine din partea celor din familie ca poti tine daca vrei si sti cum, boala departe de usa casei tale.
E atat de usor, atat de simplu ,atat de ieftin ,atat de la indemana tuturor !
Daca ti-ai face ragaz, daca ai citii paginile  postate de mine sau de altii cu sfaturi sau tratamente naturiste ai baga de seama ca tot ce apare in postari iti suna cunoscut .
Multe sunt preluate de pe internet daca au fost asemanatoare cu cele din caietul meu din economie de timp dar sunt si multe transcrise din noiamul de notite pe care le-am adunat in timp.
Sunt sfaturi care poate poarta povara  miilor de ani,sunt lucruri naturale si firesti la care unii recurg din instinct sau din o aducere aminte .
OARE CE A FOST LA ORIGINE DE LA APARITIA OMULUI PE PAMANT?
Pastila de la farmacie, multivitaminele capsule sau plantele, fructele , legumele in starea lor naturala, salbatica.
O comparatie banala
-Cum arata o casa locuita (sau chiar si nelocuita) daca un an de zile nu faci curatenie?
Inbaxita, plina de praf, de panze de paianjeni si poate si cu gandaci sau de ce nu si cu chiriasi nedoriti , spornicii soricei.

(de regula se face curatenie generala macar de 2 ori pe an primavera si toamna si cel putin 1 data pe saptamana curatenia de intretinere ca sa locuiesti in conditie de minima igiena)
-Cum arata organismul si organelle interne daca timp de un an nu incerci sa ii oferi o curatenie generala.
Inbaxit, plin de depozite nocive, functii ingreunate de toxinele care se acumuleaza si apoi se cimenteaza.
Daca nu incerci macar o data pe an sa faci curatenie generala si apoi pe parcursul anului sa folosesti produse naturiste ca sa intretii aceasta curatenie organismul se inbaxeste ,se ortaveste incet incet de la toxinele accumulate si apoi apar fara doar si poate bolile care in cele mai multe cazuri sunt nu singulare ci asociate.
Sa nu te duca gandul doar la suplimentele naturiste pe care le gasesti la magazinele de profil , eu ma refer la legume,fructe ,plante medicinale,verdeturi care toate la un loc sunt un adevarat miracol AL NATURII.
Puterea de a oferii sanatate vine de la pamantul in care rodeste samanta, de la apa de ploaie , de la soare ,de la lumina lunii si clipitul stelelor,de la vantul care le curata de praf .
Vizita in calitate de insotitor la acel centru privat si indicatiile medicului mi-au adus aminte de un medic internist prieten bun cu unul din bunicii mei care ne vizita de fiecare data cand veneau bunicii in vizita la noi .A fost o somitate in domeniul medicinei si caruia I se dusese vestea ca inainte de a recomanda un tratament pentru boala pe care pacientul o avea le cerea si impunea tuturor o curatenie generala cu purgative si ceaiuri cel putin 1 saptamana si abia apoi urma tratamentul propriuzis cu medicamentele preparate de farmacist care la acele timpuri se chema de regula SPITER.
Parca vad si acum vitrinele farmaciilor decorate cu mojare vechi si sticle si borcane de culoare inchisa cu dopuri de sticla in care se pastrau pulberile si  licorile din care apoi preparau diferite potiuni sau hapuri.
Produsele solide erau transformate in pulberi cu ajutorul mojarelor si de regula erau pulberi din plante sau minerale si se cantareau cu acele balante ale farmaciilor pe care le mai intalneai doar la bijutieri, se portionau si se vindeau in pliculete de hartie.
Era o operatiune miraculoasa pentru noi copii , si am apucat sa vad nu o singura data cum se preparau pentru ca unul din bunici care a fost medic prepara el insusi pentru cei din familie asemenea hapuri si ne lasa cand eram cuminti drept premiu sa asistam la aceasta magie.Magia era cu atat mai mare cu cat tot ce urma a fi transformat in pulberi pentru hapuri era pastrat in dulapul cu rafturi si pereti de sticla  in borcane de sticla etichetate si care era zavorat cu lacat .Nu am aflat nici la moartea bunicului unde tinea ascunsa cheia de la acel dulap.Ca sa poata fi golit sa spart sticla de la dulap.
Nu e o poveste cu zane ,e un adevar pe care oricine din generatia a treia il poate confirma.Eu nu fac parte din aceasta generatie inca , dar am avut aceasta dorinta a cunoasterii de mica si mi-am varat nasul peste tot unde am crezut ca pot afla ceva ,am asistat la discutii purtate de oamenii mari si am tinut minte multe lucruri care in timp mi-au fost confirmate de parinti.
Incearca sa oferi corpului tau cea ce oferi casei in care locuiesti si vei vedea diferenta.
Daca o faci , inpartaseste si altora experienta ta chiar daca nu e un subiect de cancan sau o poveste mondena de top si vei vedea in jurul tau oameni mai sanatosi, oameni mai bucurosi de viata.
Un medic de renume a facut remarca  IN URMA STUDIILOR sale- CA moartea vine din COLON Si ca varsta multor organisme nu este aceasi cu cea din bulletin.
Sunt multe persoane tinere cu organism de om batran si tot o data multi varstnici cu organism de om tanar.
Totul tine de bunele sau proastele obiceiuri alimentare.
Am crescut in familie in care primavera cel putin 1 luna cuvantul de ordine era verdele in farfurie ,salata verde,leurda,urzicile,papadia,stevia,potbalul,spanacul,salatica,macrisul,erau regine in farfurii la pranz si la cina sub forma gatita sau salate.
Am crescut in familie in care toamna sucurile de fructe si salata de cruditati ne ofereau acea bomba de vitamine din pragul iernii (SI PE ACEL TIMP NU EXISTAU STORCATOARE ELECTRICE DE FRUCTE , MAMA LE DADEA PE RAZATOARE SI APOI LE STORCEA PRIN SACULETUL DE PANZA)
Asa au crescut parintii asa am crescut noi asa ne-am crescut copii la randul NOSTRU.
Asa am ajuns sa trecem de la o generatie la alta obiceiuri sanatoase care nu necesita decat dorinta de a le urma.
Farmacia casei mele are un spatiu generos in camara de alimente pe un raft intreg unde an de an depozitez ce imi ofera primavara si vara: plante pentru ceai,tincturI din plante,uleiuri preparate din plante,alifii ,si cateva borcanele cu fructe conservate in miere.
In acest moment depozitul este complectat , am reserve pana la primavara viitoare.
De la farmacie nu cumpar decat leocoplast si pansamente sterile pentru a avea cu ce pansa o eventuala rana sau julitura a celor mici .
Incearca si tu si vei vedea diferenta!
Accepta generozitatea pe care ti-o ofera natura si bucura-te de sanatate folosind produsele miraculoase in care se aduna puterea pamantului, a soarelui ,a ploii ,a prafului din stele…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu