sâmbătă, 16 aprilie 2011

Alte afectiuni care pot fi tratate cu LAMAIE!







Cura cu lamaie este recomandata impotriva reumatismului, a gutei, a colicilor nefritice (de rinichi). Se bea zeama cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dintiilor cu acidul sucului de lamaie. Se incepe cu zeama unei lamai si se mareste treptat doza daca stomacul o suporta.

Sucul de lamâie are o actiune bactericida si antiseptica generala. Activând globulele albe, el întareste imunitatea organismului. Persoanele nervoase suporta mai greu ingestia masiva de lamâi.
Cu toate acestea, dupa parerea mai multor autori, o adaptare foarte lenta permite uneori ocolirea acestui neajuns: o jumatate de lamâie timp de trei sau patru zile (sau chiar mai mult timp), o lamâie pe zi în acelasi interval de timp, apoi o lamâie si jumatate...
Odinioara, satenii cunosteau aceasta reteta împotriva artrozei genunchilor si a artrozei cervicale: se spala cu grija un ou proaspat (cumparat neaparat de la un fermier sau dintr-un magazin cu produse dietetice).
Se pune oul întreg într-o ceasca si se toarna peste el suc de lamâie, acoperindu-l complet. Se lasa la macerat toata noaptea.
Dimineata, se scoate oul (devenit moale din cauza ca învelisul sau de calcar s-a dizolvat în suc). Oul se poate refolosi la gatit. Se strecoara lichidul. Se bea fara a se îndulci. Se face o cura de trei saptamâni, care se reia din trei în trei luni.
Recomandari ale curei cu lamaie
Angina, laringita: într-un pahar cu apa calduta adaugati suc de lamâie; faceti gargara de mai multe ori pe zi.
Afte: aceeasi reteta de mai sus, dar se fac spalaturi ale gurii.
Când este vorba sa redea frumusetea si sanatatea tenurilor terne si obosite, sucul de lamâie se combina de minune cu mierea: o lingura de suc cu doua linguri de miere lichida (de exemplu, miere de salcâm). Se amesteca bine. Se aplica pe fata, lasând aceasta masca 10-15 minute, apoi se clateste (de preferinta cu apa necalcaroasa).
Glosita (infiamatie a limbii): se suge încet câte o felie de lamâie, de mai multe ori pe zi. Acest tratament foarte simplu are o eficienta surprinzatoare.
Picioare obosite: stati cu picioarele într-un lighean plin cu apa calda la 37°, în care ati dizolvat un pumn de sare mare de bucatarie. Stati în apa vreo zece minute. Terminati-va baia cu o frectie buna cu suc de lamâie.
Transpiratie a axilelor: frictionati axilele cu suc de lamâie.
Unghii casante: se tin unghiile câteva minute în suc de lamâie la care s-a adaugat o lingurita de ulei de masline. Operatia se repeta de doua ori în timpul zilei.
Cuperoza: se amesteca suc de lamâie cu un albus de ou batut spuma. Se aplica pe partile afectate si se lasa cinci minute, apoi se clateste. Operatia se repeta de patru ori pe zi.
Pentru curatarea tenului cura este mai putin aspra si daca stomacul nu suporta zeama, beti in fiecare seara o ceasca de apa calda indulcita in care stoarceti zeama unei lamai.

preluat de pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu