Supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor !!!
Corpul nostru a fost conceput pentru a fi sanatos, zvelt şi energic.Am fost destinati pentru a avea pielea netedă, suplă şi o minte iute, de alertă. În schimb, suntem supraponderali – obositi şi lenti.
DE CE?
Dr. Robert O. Young - prin Noua Biologie – declara pur şi simplu că,supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor. În schimb, biologia veche bazat pe activitatea lui Louis Pasteur, – sfârşitul anilor 1800 – , afirma ca, boala provine din germenii care invadeaza organismul din exterior.
Dr. Robert O. Young - prin Noua Biologie – declara pur şi simplu că,supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor. În schimb, biologia veche bazat pe activitatea lui Louis Pasteur, – sfârşitul anilor 1800 – , afirma ca, boala provine din germenii care invadeaza organismul din exterior.
Dr. Young a constatat că, atunci când organismul este în echilibru sănătos alcalin, germenii sunt în imposibilitatea de a obţine un punct de sprijin. Gândiţi-vă la corpul Dvs. ca la un acvariu cu pesti. Gândiţi-vă la importanţa menţinerii integrităţii fluidelor interne ale corpului in care “înota” în fiecare zi celulele noastre . Sa ne imaginam o maşină la care s-a pus ţeava de eşapament împotriva filtrul de admisie a aerului care furnizeaza oxigen pentru apa în rezervor. Apa devine umplut cu monoxid de carbon. La fel, reducerea pH-ului alcalin, crearea mediului acid, pune în pericol starea de sănătate a celulelelor şi organelor noastre . Poluarea aerului, fumatul, drogurile, consumul excesiv de alimente, supra-consumului de alimente acide compromite echilibrul delicat al fluidelor alcaline interne. Unii dintre noi au acvariul (organismul) care abia este în măsură să sprijine viaţa, dar cumva reuseste să lupta de la o zi la alta. Nivelul pH-ului (acid-alcalin) in lichidele noastre interne afecteaza fiecare celula din corpul nostru. Intregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin echilibrat.
Cum stim daca organismul nostru este acidificat ?
Grasimea este o problemă de aciditate! Dr. Young a arătat că, grăsimea este de fapt o problemă de supra-acidificare. Ce înseamnă acesta ? Organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel încât acesti acizi literalmente nu vor sufoca organele la moarte. Putem spune ca, grasimea salveaza viata noastra !!!
Grasimea este o problemă de aciditate! Dr. Young a arătat că, grăsimea este de fapt o problemă de supra-acidificare. Ce înseamnă acesta ? Organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel încât acesti acizi literalmente nu vor sufoca organele la moarte. Putem spune ca, grasimea salveaza viata noastra !!!
La celălalt capăt al spectrului de sănătate, drojdia şi ciuperca, produs într-un corp prea acid, va reduce absorbţia chimică şi mecanică a tot ceea ce mănâncam. Acest lucru face ca mulţi oameni să devină extrem de subţiri, care nu este mai sanatoas decat a deveni supraponderal.Fără proteine, organismul nu poate reface ţesuturile noi sau produce enzime, hormoni, sau sute de componente chimice necesare pentru energie in celule şi organism. Oboseala, boala, precum şi modificările de greutate corporală sunt rezultatele. Organismele sănătoase nu sunt supraponderale sau subponderale. Un organism sănătos natural susţine greutatea sa proprie ideala.
Alergii
Toxinele produse în cadrul unui organism prea acid, lipsit de oxigen, pot produce un spectru larg de reacţii alergice severe.
Oboseală
Oboseala este principalul simptom al unui organism prea acid.Toxinele produse în organism, un mediu acid reduce absorbţia de proteine si minerale, care, la rândul său, slăbeşte capacitatea organismului de a produce enzime si hormoni. Acest lucru, de asemenea, interferează cu reconstructia celulelor şi a altor componente necesare producţiei de energie. Rezultatul este oboseala !
Apa alcalină
Cel mai important lucru ce trebuie sa invatam este acela de a hidrata organismul cu apă!!! La fel ca şi pământul pe care trăim, trupul nostru este 70% apa. Alimentatia bogata in alimente acide, cum ar fi : carnea, cerealele, produsele lactate, pâine, produc deşeuri acide în organism. Deşeurile acide patrund in singe. Dacă există prea multe deşeuri de manevrat, acestea sunt depozitate în diverse organe , precum: inima, pancreas, ficat, etc. Acest proces se poate numi “procesul de imbatranire“. Pentru a încetini şi de a inversa acest proces, trebuie să începem eliminarea acizilor din sânge şi ţesuturi prin a consuma apă alcalină cu un pH între 9 şi 11, astfel vom neutraliza deseurile dăunătoare depozitate şi ele se vor elimina din ţesuturi.
Adultii pierd, in medie, aprox. 2,5 litri de apa /zi prin transpiratie, expiratie, urina si scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri de apa /zi pentru a elimina excesul de acizi. Asadar, trebuie cel putin sa inlocuiti ceea ce pierdeti. Sanatatea deplina necesita insa mai multe lichide. Daca consumati doar atit cat sa acoperiti pierderile, organismul nu va avea surficienta apa pentru a curata toti acizii din organism. Legumele contin 90 % apa, asa ca, o alimentatie bazata pe legume si plante va va ajuta sa pastrati hidratarea optima a organismului. Chiar si asa, tot trebuie sa beti zilnic cel putin 4 litri de apa alcalina. Un litru /zi este un punct de pornire bun pentru multi oameni, cantitatea de apa bauta putand fi apoi marita treptat, pana cand aceasta schimbare devine o obisnuinta pe care s-o pastrati toata viata.
Asigurati-va ca apa care o beti este alcalina, cu pH peste 8, adaugand la fiecare litru de apa 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Daca vreti sa scapati repede de acizi, puteti utiliza 3 lingurite de bicarbonat de sodiu la un litru de apa.
Ps. Cel mai bun moment pentru a incepe rehidratarea 0rganismului este acum
cand canicula ne determina sa consumam mai multe lichide.Creste-ti treptat cantitatea de apa bauta zilnic,si incercati sa ajungeti la cantitatea optima necesara pentru buna funtionare a organismului.Bea apa la temperatura camerei,renunta la bauturi carbogazoase si incearca sa bei 2-4 cani de ceai cald (diminueaza transpiratia) si in cel mult o saptamana vei vedea diferenta!
Va prezint o scurta trecere in revista a ,ALIMENTELOR ACIDE SI A ALIMENTELOR ALCALINE, poate va ajuta la decizia de a incerca sa consumati cu precadere alimente alcaline,sau sa anulati efectul alimentelor acide prin consumul de apa alcalina!
Alimentatia alcalina
Alimentatia alcalina inseamna a consuma zi de zi alimente alcaline, cu un nivel al PH-ului mai mare de 7. Pentru aceasta insa, trebuie sa stim care alimente sunt acide si care sunt alcaline. Exista numeroase studii si teste care ne spun ce alimente sa consumam si ce alimente sa evitam. Mai jos aveti o lista cu aceste alimente:
ALIMENTE ACIDE:
-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga.
-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga.
ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata);
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata);
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.
Acum va dati seama ca mancarea traditionala romaneasca si mancarea moderna gen fast food este extrem de acida si nociva pentru organismul nostru. Din aceasta cauza spitalele sunt pline si la farmacii sunt cozi la medicamente. Mai jos aveti niste exemple cu nivelul de PH la diverse bauturi pe care oamenii le consuma frecvent:
- suc de portocale din magazine: PH=3.84;
- Pepsi Cola: PH=2.63;
- Coca Cola: PH=2.61;
- cafea neagra: PH=5.51;
- suc de mere din magazine: PH=3.49;
- bere: PH=4.5;
- Lipton Ice Tea: PH=2.8;
- Red Bull: PH=3.3……
- Pepsi Cola: PH=2.63;
- Coca Cola: PH=2.61;
- cafea neagra: PH=5.51;
- suc de mere din magazine: PH=3.49;
- bere: PH=4.5;
- Lipton Ice Tea: PH=2.8;
- Red Bull: PH=3.3……
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu