luni, 29 august 2011

ALTE TINCTURI !


BAZA-10-15 LINGURI DE PLANTA SE PUN IN BORCAN  SI SE ACOPERA CU 250 ml.ALCOOL ALIMENTAR DE 40-48 DE GRADE.
Se lasa la macerat 3 saptamani dupa care se filtreaza si se toarna in sticlute de culoare inchisa apoi se poate intrebuinta.

Tinctura de Ghintura:


Indicatii terapeutice: arsuri stomacale, gastrite, ulcer stomacal de orice tip, colite, enterocolite, colite de fermentatie, dispepsii, inflamatii gastrice si intestinale, lipsa poftei de mancare, diaree cronica, ficat marit, timol marit, hepatita de tip A, B, ciroze incipiente, grasimi la ficat, afectiuni biliare, litiaza biliara, fiere (colecist) lenesa, tensiune si presiune in craniu, caldura la nivelul obrajilor, ameteala, cefalee pulsatile presiune in orbitele oculare, dureri frecvente ale ochilor urmate de lacrimare, conjunctivita si ochi rosii.


- Tinctura de aloe este recomandata pentru efectele biostimulatoare, cicatrizante, antimicrobiene, antituberculoase si antitumorale date de principiile active extrase din frunzele de aloe. Pe cale interna, se folosesc cate 10-30 picaturi, de 3 ori pe zi. Pe cale externa se aplica direct pe ulceratii, plagi si arsuri, grabindu-le vindecarea. Da rezultate foarte bune in boli de piele: tuberculoza cutanata, pionefrite, lupus eritematos. Administrata intern, tinctura de aloe amelioreaza si vindeca boli digestive si tumori.


- Tinctura de cimbrisor se foloseste pe cale interna in tuse convulsiva, tuse spastica, astm, raguseala, anorexie la anemici; actioneaza ca antiseptic asupra ficatului si rinichilor, ameliorandu-le functia; elimina viermii intestinali. Se administreaza cate 20-30 picaturi pe zi pentru copii si 30-60 picaturi pe zi pentru adulti. Extern, tinctura de cimbrisor se foloseste sub forma de: tamponari, masaje, comprese, gargara, frictionarea musculaturii membrelor si coloanei vertebrale; in dezinfectarea si cicatrizarea ranilor, scleroza in placi (leuconevraxita).


- Tinctura de propolis are un spectru foarte larg de actiune farmacologica: bacteristatica, antifungica, analgezica, trofica si regeneratoare a tesuturilor, cicatrizanta si antiinflamatoare. Pe cale externa se utilizeaza in afectiuni dermatologice (eczeme, arsuri), prin tamponari, fara a se pansa locul respectiv. Se mai utilizeaza in boli ORL si boli ale cavitatii bucale (gingivite, stomatite, abcese, parodontoza), sub forma de gargara si spalaturi bucale – cate 30-40 picaturi dizolvate in apa. Intern, se iau 20-30 picaturi pe zi, cu o ora inaintea meselor, pentru normalizarea tensiunii arteriale. in cazuri de alcoolism, 50 de picaturi dizolvate intr-un pahar cu apa rece administrate omului beat il vor face sa se trezeasca. Cate 10 picaturi de tinctura dizolvate intr-un pahar cu apa, luate cu o ora inaintea meselor, dau rezultate foarte bune intr-o mare gama de boli (pulmonare, digestive, ginecologice, boli ale sistemului nervos si boli glandulare).
- Tinctura de rostopasca are actiune antibiotica asupra unui numar mare de agenti patogeni; are actiune antitumorala (distruge celulele canceroase in multiplicare), actiune coleretic-colagoga, fiind indicata in colecistopatii (inflamatii ale vezicii biliare), litiaze biliare (pietre in vezica biliara), boli de ficat. Tinctura de rostopasca are actiune sedativa asupra centrilor nervosi superiori si in special asupra coronarelor. Stimuleaza respiratia si scade tensiunea arteriala; da rezultate bune in insuficienta cardiaca si angina pectorala. Are actiune antispastica asupra tractului gastro-intestinal. Pe cale interna se administreaza 10-20 de picaturi pe zi, dizolvate in ceai sau apa. Extern, se foloseste sub forma de tamponari si masaje in: boli de piele, negi, pecingine, matreata, muscaturi de insecte si serpi.

sâmbătă, 27 august 2011

TINCTURI DIVERSE ,PREPARARE ,INDICATII


 TINCTURA DE CIMBRU

se prepara cu inflorescente culese in soarele amiezii. Se umple o sticla pana la gat, fara a se indesa, se toarna rachiu de fructe de 350-400 si se lasa la macerat la soare timp de 14 zile. Cu aceasta tinctura se vor trata, prin frectii, copiii slab dezvoltati dar si bolnavii de scleroza in plagi multiple.

 TINCTURA DE COADA CALULUI:

10 gr de planta se lasa la macerat cu 50 ml rachiu natural de fructe timp de 14 zile, la soare sau alta sursa de caldura, agitand zilnic. Se pot trata picioarele care transpira (hiperhidroza plantara), prin frectii. Se recomanda si a se bea zilnic, dimineata pe stomacul gol, 1 ceasca cu ceai de coada calului. Se mai pot face bai la picioare cu ceai din aceeasi planta. Pe timpul tratamentului se tine o dieta cu sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 2 luni, dimineata se face o clisma cu 2 l infuzie calduta de musetel, se bea zilnic 3×50 ml suc de orz verde, sau seva de mesteacan. Se face o cura cu boabe de ienupar. Este recomandata baia vitala, timp de 25 minute, o baie de abur a picioarelor, urmata de dus rece, sau baie alternanta de picioare. Pentru persoanele care suporta, se face baie rece la picioare timp de 15 minute, de 2 ori pe zi, in solutie de apa cu otet de mere in parti egale. Tinctura suedeza are efecte benefice, daca se tin talpile picioarelor intr-un vas cu tinctura in cantitate necesara sa asigure un contact intim cu toata suprafata piciorului, timp de 15 minute. Ciorapii si incaltamintea se pudreaza cu oxid de zinc.

. TINCTURA DE COADA SORICELULUI:
florile culese in soare se introduc, fara a se indesa, intr-o sticla, pana la gat, se toarna deasupra tuica de fructe de 400, se lasa la macerat 15 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Planta are o influenta pozitiva asupra maduvei osoase, stimuleaza hematopoeza (formarea sangelui), asupra osteoporozei, hemoragiei pulmonare, cancerului pulmonar.
.
 TINCTURA DE GALBENELE:
se pune un pumn de flori in 1 l tuica de 400, se lasa la soare 2 saptamani la macerat, agitandu-se zilnic. Diluata cu apa fiarta, este foarte potrivita la compresele preparate pentru rani, contuzii, hematoame, rupturi musculare, ulceratii purulente sau de natura canceroasa, pentru rani deschise din cauza escarelor, pentru umflaturi, abcese, pustule.

. TINCTURA DE LEURDA:
frunzele sau bulbii taiati marunt se introduc intr-o sticla pana la gat, fara a se indesa, se toarna tuica de fructe de 400, se lasa 2 saptamani la macerat la soare, agitandu-se zilnic. Se beau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa. Ajuta la o memorie excelenta, previne arteroscleroza si alunga multe alte afectiuni si indispozitii..
TINCTURA DE NUCI:
se prepara din 20 de nuci verzi taiate in sferturi si introduse intr-o sticla cu gat larg, se toarna deasupra 1 l de tuica de fructe de 400, in asa fel incat sa acopere nucile cu un strat gros de 2-3 degete. Sticla bine astupata se lasa la macerat 2 saptamani la soare, apoi se strecoara si se introduce intr-o sticla. Se poate obtine un lichior de nuci verzi daca se adauga 2-3 cuisoare, 1 bucata de scortisoara, 1 baton de vanilie, coaja spalata, netratata cu substante chimice a unei jumatati de portocala, 500 gr zahar se fierb in 1 l de apa, se lasa sa se raceasca si se toarna peste tinctura filtrata. Tinctura de nuci este indicata pentru a curata stomacul, ficatul si sangele, inlatura hipotonia stomacului si colita de putrefactie, este un remediu contra sangelui ingrosat.
 TINCTURA DE ROSTOPASCA:
. Rostopasca este un leac in bolile hepatice grave, curata sangele si ficatul de toxine, are o influenta buna asupra metabolismului, este folosita cu succes in afectiunile biliare, renale si hepatice.
 TINCTURA DE SUNATOARE:
se prepara din 2 maini cu flori culese la soare, care se pun in 1 l rachiu de 400, se lasa 21 zile la soare sa se macereze, agitandu-se zilnic, se strecoara, se pune in sticle bine infundate, la frigider. Are efect benefic in bolile de nervi, nevroze, astenie insotita de insomnii. Extern este folosita ca frectie, iar intern se iau 10-15 picaturi o data pe zi intr-o lingura cu apa.
 TINCTURA DE TATANEASA:
se spala radacina de tataneasa, se curata cu o perie, se taie marunt, se introduce intr-o sticla fara a se indesa, se toarna rachiu  400ml, se lasa la macerat la soare timp de 2 saptamani, se agita zilnic, se strecoara si se pastreaza in sticle bine acoperite. Este indicata pentru afectiuni ca: reumatism, inflamatii articulare, sub forma de frectii.
. TINCTURA DE TRAISTA CIOBANULUI:
planta proaspata, cu flori, frunze, tulpina si pastai, se taie marunt si se introduce in sticla, se toarna deasupra rachiu de fructe de 400, se lasa la macerat la soare timp de 2 saptamani, se strecoara si se tine in sticle bine astupate, la frigider. Se foloseste sub forma de frectii in atrofia musculara. Este indicata in relaxarea sfincterului, prolaps intestinal, iar intern se foloseste ca adaus in ceai de cretisoara.
. TINCTURA DE URZICA:
radacinile scoase din pamant primavara sau toamna se spala cu o perie si se taie marunt. Se introduc intr-o sticla, se toarna rachiu, se lasa la macerat la soare timp de 2 saptamani, agitandu-se zilnic. Se strecoara si se pastreaza in sticle bine infundate, la frigider. Se poate folosi ca frectii impotriva caderii parului si a matretii, in arterite, afectiuni reumatice, sciatica.
 TINCTURA DE VENTRILICA:
2 maini de planta inflorita si taiata marunt se pun in 1 litru de rachiu de 400, se lasa la macerat 2 saptamani la soare. Se foloseste extern ca frectie, iar intern se iau de 3 ori pe zi cate 15 picaturi in apa sau ceai. Se trateaza: reumatismul, artrita, arteroscleroza, concentratia crescuta a colesterinei in sange, pruritul senil etc.
TINCTURA DE TALPA GASTEI
Actiuni: Intern: antiasmatic (împiedica aparitia senzatiei de sufocare), antidepresiv, astringent, calmant cardiac, calmant gastric, calmant general, cicatrizant, diminueaza starile de excitatie cerebrara, expectorant, hipotensiv (actioneaza mai degraba în sens reglator), relaxarea vaselor sanguine care alimenteaza cordul si într-o anumita masura a cordului în sine, tonic cardiac, tonic general, uterotonic (favorizeaza tonifierea uterului), vasoconstrictor periferic. Extern: antiinflamator, antiseptic, astringent si cicatrizant, regenerativ epitelial.
Indicatii: Intern: amenoree (absenta sau întârzierea patologica a menstruatiei), aritmie cardiaca de origine nervoasa, astm, bronsita, colita de fermentatie, crize astmatice care apar pe fond de stres, depresie însotita de anxietate, digestie dificila, dismenoree (ciclul menstrual neregulat si/sau dureros), distonie neurovegetativa, hipertensiune arteriala, ischemie cardiaca (atât forme dureroase cât si nedureroase), prolaps si atonie uterica, gastrita hiperacida pe fond de stres, reumatism, tulburari de menopauza,. Extern: arsuri, contuzii, dureri de spate (cataplasma sau unguent pe locul afectat), febra tifoida (se pun cataplasme pe ceafa si talpi), prolaps uterin, rani, reumatism.
Contraindicatii: Nu se cunosc.

TINCTURA DE TRAISTA CIOBANULUI
Mod de preparare: planta întreaga (tulpina, frunze si flori) se toaca marunt si se pune într-o sticla de 1 litru (pâna la gât), acoperindu-se cu rachiu 38-40%. Se pune la soare timp de 2 saptamâni, agitându-se permanent. Se strecoara si se pune în sticle de culoare închisa.
Bolile care le vindeca: îmbolnaviri ale muschilor, lenevirea sfincterului si a muschilor care închid traiectul urinar si vaginul, cadere de intestine.
Posologie: 20-40 picaturi în jumatate pahar de apa, seara înainte de culcare.
traista-ciobanului (esenta) (Capsella bursa pastoris)

În tratarea impotentei. (Vezi si brânca-ursului)
Mod de preparare: Plantele de traista-ciobanului culese proaspat, se spala bine, se maruntesc si se introduc într-o sticla. Se toarna alcool rafinat de 38-40 grade si se lasa doua saptamâni la loc calduros.
Extern: se frectioneaza zona abdominala de câteva ori pe zi, pâna când „ratarile” dispar sau macar se raresc.

TINCTURA DE TREI FRATI PATATI
Actiuni: Intern: antialergic, antiasmatic, catalizeaza eliminarea produsilor de dezasimilatie, colagog, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), expectorant, fluidifica secretiile bronsice, laxativ, stimulent al activitatii rinichilor, sudorific.
Indicatii: Intern: acnee juvenila, acnee rozacee, alergie de diverse etiologii, astm, boli respiratorii cronice, bronsita asmatiforma, bronsita si astm alergic, bronsita tabacica, ciroza, constipatie cronica, constipatie, deficiente imunitare, dermatoze rebele la alte forme de tratament, dezintoxicarea organismului în curele naturale, edeme asociate bolilor cardiovasculare, furunculoza, guta, hemoroizi, hepatita (adjuvant), insuficienta renala, intoxicatii diverse, predispozitie la raceli si gripa, psoriazis, reumatism degenerativ, rinita alergica, rino-sinuzita, scleroza multipla si tumori benigne (adjuvant), tabagism, tuberculoza cutanata (adjuvant), varice.
Contraindicatii: NU se cunosc.

TINCTURA DE VALERIANA


Mod de preparare: Radacina uscata se zdrobeste marunt în piua sau cu râsnita electrica de cafea, dupa care se pune într-un borcan pâna se umple 3/4 , iar restul se completeaza cu rachiu. Se lasa 3 saptamâni la macerat, dupa care se strecoara. Se tine în sticlute mici închise la culoare.
Bolile care le vindeca: hipertensiunea, insomnia (da un somn profund, fara a da senzatia de somnolenta matinala pe care o dau somniferele de sinteza), palpitatii cardiace, starile de nervozitate, tulburarile de menopauza.
Posologie: se iau 20-40 picaturi în jumatate pahar cu apa, seara înainte de culcare.



surse internet

TINCTURILE


Tincturile sunt produsul finit rezultat din plante macerate in alcool alimentar!
Se pot prepara tincturi din orice fel de plante acasa ,dupa nevoie.
Aceste tincturi por avea la baza plante proaspete sau plante uscate ,respectand timpul de tincturare de 2-3 saptamani
-Din plante uscate (le poti cumpara de la magazinele naturiste sau le poti culege si usca tu) se pun intr-un borcan 10-15 linguri de plante peste care se toatna 250 ml. alcool alimentar de 45-50 de grade.Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 3 saptamani dupa care se filtreaza si se pune in sticle de culoare inchisa(daca nu ai sticle de culoare inchisa poti invelii sticla in folie de aluminium)
-Din plante proaspete ,se spala se lasa sa se scurga de apa 2 ore pe un prosop sau o fata de masa,se taie marunt se umple ¾ din borcan cu planta apoi se toarna alcoolul ,se inchide ermetic si se lasa la macerat 2-3 saptamani dupa care se filtreaza,se pune in sticle de culoare inchisa .
Calitatea tincturii este aceasi fie ca o prepare di plante proaspete sau din plante uscate.
IMPORTANT este sa folosesti pentru tincturare doar alcool alimentar.(NU SPIRT  SANITAR)
EU folosesc alcoolul dublu rafinat diluat cu apa ,(din ½ l se face 1 l. de alcool de 48 de grade.
IN acest fel poti avea la preturi rezonabile(mult mai ieftin decat le gasesti in magazine) tincturi de calitate.
Totul este sa respecti regulile de baza,sa folosesti alcool alimentar,si sa respecti timpul de macerare- tincturare si sa inchizi ermetic borcanul sau sticla in care ai pus amestecul pentru a nu se evapora alcoolul.
Eu tocmai am pus la macerat 5 plante ROINITA,ROSTOPASCA,SUNATOAREA,TRAISTA CIOBANULUI SI TATANEASA.
De asemenea ceea ce ramane dupa filtrare poate fi pastrat(planta inbibata cu alcol poate fi folosita la cataplasme-comprese in caz de nevoie).

Incearca si tu!

marți, 23 august 2011

Adnana te sfatuieste! remedii naturale.: Roinita , UN ALT MIRACOL AL NATURII!

Adnana te sfatuieste! remedii naturale.: Roinita , UN ALT MIRACOL AL NATURII!: Mii de farmacii, intr-o singura planta: Roinita E o planta inalta de aproape un metru, cu ...

Roinita , UN ALT MIRACOL AL NATURII!

Mii de farmacii, intr-o singura planta: Roinita
                                          

E o planta inalta de aproape un metru, cu flori albe-liliachii si cu frunzele de un verde deschis. Dar ceea ce o distinge printre suratele ei din natura e mireasma pe care o raspandeste si care seamana cu lamaia. La ce este buna aceasta planta medicinala? Grea intrebare! Nu ne-ar ajunge paginile acestei reviste pentru a raspunde la ea! Roinita (Melissa officinalis) este una din cele mai folosite plante medicinale din lume (germanii au un cult pentru ea). Zeci de studii facute pe tot mapamondul pun in evidenta extraordinara ei valoare terapeutica, cu efecte multiple, atat ca remediu simplu cat si combinat.

Raspandirea


Cunoscuta in popor si sub numele de melisa, mataciune sau iarba de alamai, roinita creste mai ales in sudul si in vestul tarii, unde prefera coastele pietroase si insorite din padurile de stejar, de salcam sau din rariturile de fag. Infloreste  la sfarsit de mai - inceput de iunie, si poate fi gasita cu precadere in vestul tarii - Arad, Timisoara, Caras Severin, in Bihor, dar si in zonele sudice ale Olteniei si Munteniei.



Recoltarea

De la roinita se culege partea aeriana (tulpina, frunze, flori), prin taierea cu grija, pentru a nu dezradacina planta, care va da apoi alte tulpini. Culesul se face pe timp frumos, insorit, in zile fara vant (vantul favorizeaza evaporarea uleiurilor volatile din planta, care sunt un principiu activ foarte important). Imediat dupa culegere, tulpinile de roinita se pun la uscat in strat subtire, intr-un loc umbros si lipsit de umiditate. Dintr-o jumatate de kilogram de planta proaspata, rezulta aproximativ o suta de grame de planta uscata. In stare proaspata, frunzele de roinita pot fi folosite ca adaos in salatele de cruditati, carora le dau o aroma si o savoare deosebite.

Sapte retete de preparare a roinitei

1. Pulberea
Se obtine prin macinarea cat mai fina, cu rasnita electrica de cafea, a tulpinilor uscate de roinita. Depozitarea pulberii obtinute astfel se face in borcane de sticla inchise ermetic, tinute in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum doua saptamani (deoarece uleiurile volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi, cate o jumatate de lingurita rasa, pe stomacul gol.
2. Tinctura
Se pun intr-un borcan cu filet cincisprezece linguri de pulbere de roinita, peste care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat, vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate 50-100 de picaturi diluate in putina apa, de patru ori pe zi.
3. Vinul de roinita
Intr-un litru de vin natural alb se pun douazeci de linguri de pulbere de roinita si se lasa la macerat vreme de trei saptamani, dupa care se strecoara. Se iau cate 3 linguri, inainte sau dupa masa. Administrat inainte de masa, vinul de roinita stimuleaza digestia, combate dispepsia, previne aparitia spasmelor tubului digestiv.
4. Mixtura de roinita
Era foarte mult folosita de catre calugarii benedictini, care o considerau un panaceu pentru memorie si pentru reintinerire. Iata reteta sa de preparare: se combina doua galbenusuri de ou cu doua linguri de miere si cu 2-3 lingurite de tinctura de roinita, la care se adauga jumatate de lingurita de pulbere de busuioc. Preparatul astfel obtinut se consuma pe stomacul gol, dimineata, ca reintineritor si revigorant.
5. Infuzia combinata
Se pun 3-4 linguri de roinita maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.
6. Uleiul de roinita
Se pun intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de roinita, peste care se adauga jumatate de litru de ulei de floarea-soarelui sau de masline. Se lasa la macerat vreme de doua saptamani, intr-un recipient inchis ermetic, dupa care se filtreaza, iar preparatul rezultat se pune intr-o sticla inchisa la culoare. Remediul se poate folosi atat intern, ca ulei alimentar pus in salate (are efect digestiv, reintineritor), cat si extern, contra reumatismului, nevralgiilor, durerilor de cap.
7. Cataplasma cu roinita
O mana de frunze maruntite de roinita se lasa timp de 1-2 ore sa se inmoaie in apa calda (40-50 de grade Celsius). Se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon, si se lasa vreme de o ora.

Utilizarile terapeutice
Roinita si sistemul nervos


Probabil cea mai importanta categorie de efecte a roinitei este cea asupra sistemului nervos. In doze mici si luata ocazional, roinita este un excelent calmant nervos, fiind recomandata contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres si de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburarilor digestive care apar pe fond nervos. In toate aceste afectiuni, se administreaza cate o lingurita de tinctura diluata intr-un pahar de apa, in doza unica, atunci cand este nevoie. Roinita este si un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria), contra tulburarilor de memorie post-traumatice, precum si contra tulburarilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. In aceste afectiuni se administreaza cate o lingurita de tinctura de roinita de 4 ori pe zi, in cure de minimum 4 luni.

Roinita si psihicul

Rezultatele experimentale privitoare la folosirea roinitei in tratarea unor tulburari cum ar fi depresia, anorexia psihica (cu reversul sau - bulimia), angoasele de tot felul au fost mai mult decat incurajatoare. Administrarea unor doze medii de roinita, 6 lingurite de tinctura pe zi sau 4 lingurite de pulbere pe zi, are efecte invioratoare asupra psihicului, antidepresive, favorizand gandirea optimista, amplificand tonusul psihic si mental. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta planta contra tulburarilor emotionale mentionate au resimtit o ameliorare clara a starii lor psihice. Un rezultat foarte bun, daca este sa ne gandim la faptul ca roinita este un remediu practic nenociv si care poate fi luat in cure de lunga durata, fara a da dependenta. Exista insa si un... "daca": pentru a obtine rezultate notabile, prin tratamentul cu melisa, este necesar sa "simpatizati" sau, cu alte cuvinte, sa vi se potriveasca aceasta planta. Oricum, merita sa incercati.

Roinita si glanda tiroida

Studii facute la un important institut american de endocrinologie au aratat ca extractele din roinita pur si simplu inhiba puternic actiunea in organism a hormonului tiroidian (Tsh). Este o descoperire extraordinara, care va duce in curand la aparitia pe piata a primului medicament natural, cu adevarat eficient impotriva hipertiroidiei. Deocamdata, puteti folosi contra afectiunilor tiroidei, infuzia combinata de roinita, din care se bea cate un litru pe zi, in 3-4 reprize, in cure de doua luni, cu doua saptamani de pauza. Acest remediu este valabil si in cancerul de tiroida, pentru ca aceasta planta are si efecte antitumorale dovedite.

Roinita si tulburarile hormonale la femei

Cercetari clinice facute in Germania au aratat ca administrarea tincturii de roinita are efecte de reglare a ciclului menstrual, fiind un remediu excelent contra unor probleme cum ar fi starile de nervozitate si de disconfort de dinaintea menstruatiei, menstrele neregulate insotite de dureri abdominale, spasme sau dureri de cap. Va recomandam o combinatie in proportii egale de tinctura de roinita si tinctura de cretisoara (Alchemilla vulgaris), din care se iau cate 6 lingurite pe zi, in cure de patru saptamani.

Roinita si reumatismul

Un litru de infuzie combinata de roinita consumata zilnic ajuta la combaterea majoritatii formelor de reumatism, avand o actiune antiinflamatoare articulara, antialgica, incetinind sau chiar oprind procesele degenerative. Extern, se ung articulatiile afectate cu ulei de roinita, la care se adauga un pic de ulei volatil de menta (il gasim in Plafaruri) - 3 picaturi de ulei volatil de menta la o lingurita de ulei de roinita.

Roinita si bolile gastro-intestinale


In colita de fermentatie, roinita este unul din cele mai puternice remedii vegetale, avand darul de a inhiba dezvoltarea excesiva a bacteriilor de fermentatie in colon, de a combate spasmele, de a diminua inflamatia. Se administreaza sub forma pe care pacientul o simte cea mai eficienta, in cazul sau: pulbere (4-6 lingurite pe zi) sau infuzie combinata (1 litru pe zi). Acelasi tratament este valabil contra colonului iritabil si a colonului spastic, precum si contra enteritei.
Vinul de roinita luat inainte de masa este un remediu excelent impotriva indigestiei, a dispepsiei si a atoniei digestive.

Roinita si afectiunile hepatobiliare

Infuzia combinata de melisa este un excelent leac pentru diskinezia biliara (fiere lenesa), pentru colecistita si un adjuvant contra litiazei biliare. Studii preliminare arata o actiune favorabila a extractelor de roinita contra hepatitei virale. Se pare ca aceasta planta este un adevarat inamic al virusurilor, asa cum vom vedea in continuare:

Roinita si herpesul

Virusurile care produc herpesul de tip I si de tip Ii sunt distruse de un complex de substante secretate de aceasta planta. Intern, se face cura cu tinctura (6 lingurite pe zi) sau infuzie combinata de roinita (1 litru pe zi). Extern, se pun vreme de doua ore pe zi comprese cu infuzie combinata sau, mai eficient, cataplasme cu roinita, pe locurile afectate de herpes. La cinci minute dupa incheierea aplicatiei, se pune tinctura de propolis pe leziunea herpetica, pentru a grabi vindecarea.

Roinita si... tineretea fara batranete

Anterior, vorbeam despre efectul favorabil al roinitei impotriva unei boli a varstei a treia, greu de combatut la ora actuala, si anume Alzheimerul. Efectele acestei plante nu se opresc insa aici: pe langa faptul ca melisa imbunatateste considerabil memoria si intreaga activitate a sistemului nervos, ea are un puternic efect antioxidant. Cu alte cuvinte, ea ajuta la mentinerea tineretii tuturor celulelor din organism, anihiland radicalii liberi (molecule din sange care sunt responsabile de imbatranirea tesuturilor).

Precautii

In cazul persoanelor care utilizeaza sedative si calmante de sinteza, se recomanda evitarea utilizarii in paralel a roinitei.

Contraindicatii

Aceasta planta nu se va administra, mai ales pe termen lung si in doze medii sau mari, in cazul pacientilor care sufera de hipotiroidie.
P.S. Acest articol nu epuizeaza nici pe departe aplicatiile terapeutice ale roinitei, o planta intens cercetata in laboratoarele lumii. Vom reveni, asadar, cu noi informatii despre aceasta planta, inca foarte putin cunoscuta la noi in tara.

Scurt istoric

Originara din Asia Mica si din tarile mediteraneene, roinita era folosita de arabi ca intaritor pentru inima.
Dioscoride o elogia ca remediu contra muscaturilor de scorpioni si de caini, si drept calmant contra durerilor de dinti.
Pliniu recomanda roinita pentru intarirea vederii si, preventiv, impotriva albetei (cataracta), administrata sub forma de picaturi obtinute din sucul plantei, combinat cu miere.
Sfanta Hildegard van Binger scria: "Cine mananca melisa in salate, rade din suflet, pentru ca spiritul ei incalzeste inima". "Melisa are proprietati exceptionale de intarire a inimii, mai ales noaptea, cand ea bate neregulat si produce frica." "Purifica sangele, alungand tristetea si melancolia."
Herboristul medieval Valentino spunea ca melisa da vise frumoase si induce somnul usor, daca e mancata imediat dupa cina.
In 1611, calugarii carmelitani au inventat o licoare miraculoasa, "spirtul de roinita", a carui reteta a fost tinuta secreta pana tarziu. Astazi se stie ca leacul era preparat cu frunze de roinita, bucati de lamaie, scortisoara, nucsoara rasa, coriandru si vin alb. Astrologia asociaza roinita (numele vine de la roiurile de albine atrase de mirosul ei) cu Soarele si planeta Jupiter.



Alte utilizari ale roinitei
Planta are un miros si un gust delicat de lamaie, care ii confera valoare culinara. Ceaiul din frunze proaspete este foarte aromat. Se foloseste uscata, la condimentarea unor bucate: oua, marinarea carnurilor si a pestelui, dar si proaspata, in special in salate sau deserturi. Poate inlocui coaja rasa de lamaie. Buchetelele pot orna aperitivele, bauturile, inghetatele. Ceaiul aromat se poate bea fiebinte sau cu gheata. Prin distilare se obtine lichior, ulei si apa de roinita.
Planta uscata este folosita ca aromatizant al dulapurilor si incaperilor si intra in compozitia amestecurilor (portpouri) de plante uscate. Din roinita se prepara tinctura, sapunuri. Adaugata in apa de baie, reduce tensiunea musculara, calmeaza iritatiile.

Apa carmelitelor - potiunea misterioasa
Ordinul Carmelitelor este cel al unor manastiri catolice fondate in secolul al XII-lea, legate de comunitatea calugarilor din Mount Carmel din Israel. Cei din Paris au inventat “aqua mirabilis” sau “Apa Carmelitelor”.
Inainte de a fi utilizata ca apa de colonie, a fost folosita pentru tratament intern, la imbunatatirea memoriei si a vederii, calmarea nevralgiilor si a durerilor reumatice, impotriva febrei, melancoliei, congestiilor. Eau de Melisse de Carmes este folosita ca apa de toaleta, lotiune tonica, balsam de par, maini, corp. Adaugata in apa de baie, este relaxanta.
Apa carmelitelor contine frunze de roinita, coaja rasa de lamaie, nucsoara, cuisoare, coriandru, radacina de angelica, o parte apa de flori (de portocal si flori de soc) si doua parti de alcool. Alte retete contin scortisoara, maghiran. Aceasta potiune imbunatateste memoria si invioreaza mintea, fiind indicata studentilor. Asociata cu fenicul, combate confuzia mintala, durerile de cap, afectiunile neurologice.
Iata alta reteta, mai exacta: 1/4 de cana de frunze proaspete de melisa, zdrobite; 1/4 cana de radacina rasa de angelica proaspata; sucul si coaja de la o lamaie; o lingura de seminte de coriandru zdrobite; un praf de scortisoara; 1/2 cana de vodka; 2 cani apa de flori de portocal sau de flori de soc sau apa pura filtrata; cateva picaturi de ulei esential de cuisoare, lamaie, trandafiri sau ce va place. Se amesteca si se piseaza toate ierburile, se toarna vodka, apoi se tine la un loc cald, 2 saptamani, si se amesteca la fiecare 2 zile.
Se strecoara totul, se adauga apa de flori si cateva picaturi de ulei esential si se trage in sticle inchise la culoare. In Germania, se vinde si astazi, sub denumirea de Klosterqu melissen Geise.

Ceai (infuzie): 2 lingurite cu varf de frunze de roinita la o cana de apa clocotita. Se beau 2-3 cani, zilnic, iar pentru insomnii, se beau 1-2 cani, seara.
Ceai antiviral cu Echinacea si roinita: Aceste plante sustin capacitatile antivirale ale organismului, inclusiv impotriva celor ce provoaca gripe, raceli. Are actiune imunostimulatoare, fiind indicat si copiilor.
Ceai delicios pentru micul dejun: 2 lingurite de frunze de roinita se oparesc cu o cana de apa clocotita, se lasa sa infuzeze 5 - 10 minute, apoi se adauga miere si lamaie.
Perna cu roinita: o fata de perna din pânza de in se umple cu plante si se aplica pe locurile dureroase afectate de reumatism, traumatisme.
Bai cu roinita: se face un extract la rece, din 4-5 pumni de planta la 5 l de apa, care se încalzeste a doua zi, apoi se adauga in cada, diluandu-se cu apa necesara. Are efect relaxant si cicatrizant.
Tinctura: într-o sticla se pun plante (partea aeriana) pâna se umple pe trei sferturi, se toarna alcool (de 40 %), apoi se lasa 2 saptamâni la loc însorit. Se iau cate 4-5 picaturi, in apa, ceai sau pe zahar, de 3 ori pe zi.

* Cercetari recente, bazate pe faptul ca de sute de ani, roinita a fost folosita pentru longevitate, memorie si sustinere a functiilor mentale au atestat faptul ca aceasta planta minunata este foarte potrivita pentru bolnavii de Alzheimer.
Roinita, alaturi de lavanda, valeriana, minerale si vitamine, intra in compozitia preparatului Pax forte produs de VIP, foarte eficient calmant psihic si al durerilor, indicat in astm, insomnie, crampe, colici si dureri.
 EU O CULTIV IN GHIVECI PE TERASA SI AM TOATA VARA AROMA EI DEOSEBITA IN CEASCA DE CEAI!
 SURSA INTERNET!

sâmbătă, 20 august 2011

Tratament pentru cei diagnosticati cu adenom de prostata




 Tratament cu propolis si frunze de ulm: 30 g propolis solid se maruntesc si se pun in 200 ml de spirt de 96 de grade. Se lasa la macerat vreme de 30 de zile (dupa perioada de macerare rezulta tinctura de propolis), agitandu-se zilnic, apoi se pune la rece in frigider. Seara, inainte de culcare, se iau 10 picaturi intr-o lingura, cu putina miere de albine, timp de 10-15 zile(STICLA IN CARE ESTE PUSA TINCTURA SE AGITA DE FIECARE DATA CAND SE ADMINISTREAZA PICATURILE), apoi se face pauza 5 zile, dupa care tratamentul se repeta. Tot seara, la culcare, se prepara un ceai din 250 ml apa clocotita, ce se toarna peste 5-6 frunze de ulm. Se lasa sa se raceasca, apoi se bea neindulcit, 10-15 zile la rand, cu o pauza de 5 zile, dupa care cura se reia.



sursa internet

joi, 18 august 2011

ULEIUL DE OREGANO Cel mai puternic antibiotic natural !


Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerat ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala.
Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic , cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol.
Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano prin continutul mare de carvacrol, actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Carvacolul actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atat pentru uz intern cat si extern.
Carvacol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea Stafilocolului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acne) in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

UZ INTERN:
Se administreraza contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice fel incluzand Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util in: Infectii urinare si Prostatita. Se poate administra de asemena Post Operatoriu pentru a evita infectarea in special cu Stafilocolul Auriu (care poate fi mortala). Indicat in infectii pulmonare, tuse persistenta, dureri in gat

ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULTI):

5 picaturi de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limba fie se dizolva in putina apa sau se amesteca intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine scurt timp in gura dupa care se inghite. Imediat dupa administrare, se respira adanc de cateva ori pentru a inspira vaporii de Oregano.
Pentru infectii pulmonare sau la sinusuri pe langa administrarea sublinguala se fac si inhalatii: Se fierbe apa intr-un vas si se pun cateva picaturi in apa fierbinte. Se apropie fata de vasul cu apa si Oregano, se pune peste cap un prosop si se inspita adnac vaporii emanati din apa fierbinte. Se poate de asemenea folosi un vaporizator din comert.


UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectata de 2-3 ori pe zi:
Piele: Pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze: se aplica cateva picaturi de Oregano si se freaca bine zona afectata pana la absorbtia in piele. Se adauga cateva picaturi de ulei in sapunul lichid sau in gelul pentru dus. Se poate  adauga si in sapunul lichid pentru maini. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei pana la saturatie si se freaca bine in piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.
Dinti si gingii: pentru a desinfecta si deparazita total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza:  Se pun cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. In caz de infectii ale gingiilor se freaca gingiile cu cateva picaturi.
Par: In caz de scalp infectat cu o ciuperca, în caz de matreata, iritatii ale scalpului, se adauga cateva picaturi in sampon inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste

Herpes: cate1-3 picaturi in zona afectata de 2-3 ori pe zi.

Aromaterapie: Datorita mirosului placut si patrunzator dar sia nenumaratelor proprietati benefice, se recomada cateva picaturi de ulei de oregano intr-un vaporizator, si astfel se purifica aerul de virusi, bacterii, etc.

Picioare: Prezenta fungusilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce raniri (picior de atlet) in special intre degetele piciorului precum si deteriorarea (macinarea) unghiilor in paralel cu un miros foarte neplacut. Se aplica si se distribuie uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete si pe unghii
Igiena intima: Cateva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baie de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida) 


EU TOCMAI AM PUS LA MACERAT OREGANO IN ULEI DE MASLINE pentru a prepara in casa uleiul de oregano.Planta uscata se gaseste la plafar.
sursa internet

vineri, 12 august 2011

Cataracta ,tratament naturist.


Cataracta nu este numai o boala a ochilor, ci provine mai exact dintr-o dereglare a rinichilor.
De cele mai multe ori, glaucomul merge mana in mana cu reumatismul si durerile articulare.
 Se face un amestec in parti egale de urzica , ventrilica , galbenele si coada calului, se beau 3 cesti in care se pune 1 lingura de biter suedez. In cazul cataractei, se ung pleoapele cu biter suedez. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta mai departe ochilor.
Baile de sezut cu coada calului ajuta la regenerarea presiunii din ochii afectati. Se iau 100 gr plante uscate sau 2,5 kg de plante proaspate. Acestea se lasa peste noapte la macerat in apa rece, apa trebuie sa acopere plantele. In ziua urmatoare se incalzeste maceratul, se filtreaze si se toarna peste apa din baie, care trebuie sa aibe 37°-38°C. Durata baii este de 15-20 minute, incaperea de baie trebuie sa fie incalzita, apa de baie sa acopere regiunea renala, inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge, bolnavul se acopera cu un halat si se culca timp de o ora ca sa transpire. 
Se prepara o baie pentru ochi astfel: 20 gr silur, 20 gr odolean, 20 gr musetel, 10 gr verbina, 30 gr soc se amesteca, se iau 5 linguri de plante se oparesc cu un litru de vin alb care a fost infierbantat pana la limita de fierbere. Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi. Tratamentul reflexogen se va face in zona ochilor, a glandelor suprarenale, limfatice corp superior, capului si ochilor.
O mixtura de zeama de lamaie cu scortisoare si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei.
Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta.

Reteta americana pentru vindecarea cataractei

Pentru tratamentul cataractelor, inclusiv a celor inoperabile din cauza hipertensiunii, a diabetului zaharat etc., se foloseste urmatoarea reteta: 200 g seminte de marar + 50 g radacina de valeriana (fin maruntita) + 500 g miere de albine naturala se amesteca bine intr-un vas. Deasupra se toarna 2 l de apa fierbinte (folositi un borcan de sticla de 3 l). Se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se filtreaza printr-un tifon curat si se toarna in sticle de culoare inchisa, care vor fi tinute la frigider. Se ia cate o lingura de supa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa (deci de trei ori pe zi). In paralel cu amestecul de mai sus, se recomanda practicarea de 2-3 ori pe zi a urmatorului tratament extern: spalati-va bine pe maini, umeziti-va aratatoarele cu saliva si purtati-le in jurul ochilor, pe pleoape, frecand usor, ca sa intre in piele. Saliva fiind alcalina are puteri tamaduitoare in cataracta. (Tratamentul este extras din cartea "Macrobiotic Palm Healing", scrisa de Michio Kushi si Olivia Oredson/ Sua 1988).



Alta reteta

Seara, la culcare, vreme de 15-20 de zile, se pune o picatura de miere naturala in ochi, cu o pipeta. Se face o pauza de 10-15 zile, dupa care se reia tratamentul. Tratamentul nu trebuie intrerupt prea mult, pentru ca boala reapare.


sursa internet

miercuri, 10 august 2011

Sunatoarea


In popor i se mai spune: sburatoare, crucea voinicului, 


buruiana de naduf, pojarnita. Se recolteaza din mai pana in septembrie pe timp insorit. Se utilizeaza sub forma de infuzie, ceai, tinctura, ulei.

Remediu in urmatoarele afectiuni:

-afectiuni ale ficatului si ale tubului digestiv, prin stimularea secretiei biliare, favorizarea drenajului si protejarea celulei hepatice;

-este buna impotriva diareei;
-un bun efect antiseptic, deci un leac excelent in gingivite, abcese dentare, afte;
    -pansament gastric;
    -tulburari nervoase;

   depresie, anxietate, tulburari ale somnului, oboseala
psihica, stres;
Afectiuni ale ficatului- se prepara o infuzie din trei linguri de planta la 750 ml apa clocotita, infuzie ce se bea pe parcursul unei zile, cate o cana pe stomacul gol, inaintea meselor principale.
Dureri de dinti si gingivale- se face gargara cu ceai de sunatoare, de mai multe ori pe zi, dupa care timp de o ora nu se consuma nimic.
Pentru tulburari nervoase, astenie, oboseala psihica- se prepara tinctura  de sunatoare , din care se ia cate 30 picaturi de trei ori pe zi. Tinctura se poate cumpara si de la plafar.
Pentru arsuri se foloseste uleiul de sunatoare: 25 g suna­toare uscata se umezesc cu 25 ml alcool concentrat si dupa 14 ore se adauga 250 ml ulei de floarea soarelui. Amestecul se tine 4 ore in baia de apa fierbinte, agitandu-se din cand in cand. Dupa 3-4 zile de repaus, se strecoara printr-o panza si se stoarce. Dupa o zi, se strecoara din nou, obtinandu-se un ulei limpede de culoarea roscata; se pastreaza la racoare si intuneric.

joi, 4 august 2011

adnana filme gratis: FILME ROMANESTI GRATIS DE LA A la Z

adnana filme gratis: FILME ROMANESTI GRATIS DE LA A la Z: "Daca vreti sa vedeti, sau sa revedeti din filmele romanesti! Alegeţi din catalogul filmelor româneşti (de la A la Z) de mai jos filmele voas..."

Cura de slabire rapida!

Efect-3-5kg.mai putin pe cantar!


Dimineata:

- O jumatate de grapefruit sau un pahar de limonada.
- Doua felii de paine prajita si un ou fiert.
- Trei felii de sunca de pui sau de curcan.

Pranz:
- O jumatate de grapefruit sau un pahar de limonada.
- Carne de pui sau de curcan pe gratar, pana la 250 de grame.
- O salata fara sos.

Cina:
- O jumatate de grapefruit sau un pahar de limonada.
- Carne de pui sau de curcan pe gratar, pana la 250 de grame.
- Orez fiert,cu legume

Dupa ora 20.00:
- A nu se consuma decat 1 pahar de apa sau suc natural.

 Important nu uitati sa consumati cel putin
2 LITRI DE APA PE ZI.
Daca va supara repetitia puteti inlocui la unele din mese carnea de pasare cu peste la gratar.
Am incercat-o si functioneaza!
La cat mai multe kg.in minus daca aveti nevoie!

miercuri, 3 august 2011

Cancerul de piele, O problema fregventa in ziua de azi pe care ar fi bine sa o cunoastem si sa nu o ignoram!



Tumorile epiteliale maligne se denumesc carcinom sau epiteliom. Tesutul neoplazic este albicios-galbui, cu aspect slaninos sau cu o consistenta dura. Sunt neoformatii nodulare, ulcerate sau infiltrate, difuze.
Apare de cele mai multe ori la fata sau la buze, sub forma unei mici ulceratii cu margini neregulate care se extinde si produce sangerari. 84% din cancerele pielii au fost depistate la persoanele blonde (razele ultraviolete avand probabil un rol). e5h387es86gqj
Exista mai multe forme de cancer al pielii: cancerul negru sau melanomul malign, spinaliom sau carcinom epitelial in placi si cea mai frecventa este basaliomul sau carcinom al celulei bazale. Melanomul este cel mai periculos deoarece face metastaze rapide care se intind in toate organele. Basaliomul nu face metastaze, dar poate distruge tesutul inconjurator. Spinaliomul produce metastaze in 6 cazuri din 10.
Cancerul pielii are legatura cu pigmentul epidermei (atentie la persoanele blonde) si de modul in care o protejam la aer de radiatii ultraviolete puternice. Celulele maligne se dezvolta din celule ce dau coloratia pielii (melanocite). Razele ultraviolete B si mai ales C degaja o energie care nu poate fi oprita complet de filtrele anti-UV. Se produc modificari in nucleul celulelor care pot determina aparitia cancerului.
Se schimba culoarea pielii, apar umflaturi, sangerari, pete in podul palmelor si talpi. Deci este periculos cand apare o pata pigmentara ce prezinta modificare de culoare, marime sau aspect (umflare, sangerare). La alunite trebuie sa fim atenti la asimetrie, contururi, culoare si diametru. Daca apare o alunita care este asimetrica sau nu are contururi clare trebuie aratata medicului. La fel, daca alunitele au culoare neuniforma, de ex. cele maro cu puncte negre. Periculoase sunt si alunitele cu un diametru mai mare de 5 mm. O metoda ce permite descoperirea precoce a cancerului de piele este termografia. Prin aceasta metoda se determina si extinderea procesului malign.
•    Trebuie apelat la un specialist in produse apicole care sa ofere un tratament extern bazat pe produsele apicole, tincturi si uleiuri de plante cu proprietati anticancerinogenice. 
•    O cana pe zi cu macerat vasc de pin. Se bea in 3-4 reprize.
•    Se amesteca urmatoarele pulberi: o lingurita brusture cu scaieti (Arctium lappa) + 2 lingurite cu trei-frati-patati + 2 lingurite cu coada-calului + o lingurita cu radacina si frunze de urzica. Se inmoaie pulberea cu 1/2 l apa, de seara pana dimineata, apoi se filtreaza si maceratul se pune deoparte. Plantele care raman dupa filtrare se fierb 30 min. la foc mic, in 1/2 l apa. Se amesteca maceratul cu decoctul racit si se pastreaza la rece. Se bea de 4 ori/zi cate o jumatate de pahar, inainte de masa.
•    Daca e o boala maligna inca inchisa a pielii, Rudolf Breuss spune sa se foloseasca tamponarea cu suc de rostopasca (1/2-1 cm). Daca suprafata este mare, se tamponeaza doar marginea. Iarna se foloseste pentru tamponari infuzie calduta de rostopasca. Nu se ating rani deschise.
•    Daca boala este deja o rana deschisa, rau mirositoare, se fac spalari alternative cu infuzie calduta de coada-calului si cu ceai de nalba obtinut in extract rece. Marginile ranilor sunt unse cu suc de rostopasca si apoi cu alifie de filimica (galbenele). Se face terci de frunze de patlagina care se pune direct pe rana deschisa. Noaptea se pot pune comprese cu infuzie de coada-calului si nalba.
•    Se beau 4 cesti cu ceai de urzica, ventrilica, galbenele si coada-soricelului in parti egale (1 lingurita/1 cana apa)sau se amesteca  100 g ceai de urzica, 300 g galbenele si 100 g coada-soricelului.
•    Daca suprafetele deschise sunt multe, se fac bai complete cu coada-calului si nalba sau cimbru.
•    Daca sunt boli maligne cu pete bine delimitate, inchise la culoare, asemanatoare unor cruste, se ung cu suc de dragaica. Alifia de dragaica (sanziene) se face amestecand suc cu unt.clarifiat (ghhe)
•    Cataplasme cu esenta de galbenele diluata cu apa fiarta si racita; alifie de galbenele.
•    Decoct din urmatorul amestec: 15 g coada-soricelului, 10 g galbenele, 15 g frunze nuc, 15 g trei frati patati, 30 g coada-calului, 10 g urzica, 5 g lasnicior, 20 g brusture. Se fierb in 1,5 l apa, timp de 30 min., se lasa la infuzat 15 min. si se strecoara. Se beau 50 ml de 3 ori/zi, inainte de masa. Extern: daca nu sunt leziuni, se aplica tinctura de arnica, apoi alifie de tataneasa, plop negru, galbenele si cetina de negi.
•    Ungerea zonei cu ulei de ricin, dupa care se aplica o compresa cu apa calduta (38-40 °C) timp de 30 min. Astfel uleiul intra in piele si dreneaza zona. Apoi, se spala usor cu apa si sapun pentru a indeparta substantele toxice ce rezulta in urma drenarii. Se revine asupra tratamentului a doua zi.
•    Bitter suedez, comprese cu varza strivita, sucuri de legume si fructe.
•    Reteta din Germania (Bavaria) - comprese pe locul afectat cu frunze proaspete de toporasi (violete) strivite cu un batator sau cu sticla si aplicate min. 1 h zilnic.
•    Daca nu sunt leziuni care sa usture, se pun comprese o data/zi cu tinctura de arnica + marul-lupului, in proportii egale (sub supravegherea unui specialist). Dupa 2 h se unge cu tinctura de propolis.
 Alta varianta: zilnic cataplasma cu tataneasa si marul-lupului. La 2 zile se fac si clisme cu marul-lupului.
•    Tinctura de muguri de plop negru (compresa 2 h) si apoi unguent de muguri de plop.
•    Produsul „Heritage Cat s Claw" (gheara-matei) este un stimulent al cresterii imunitatii si poate ajuta la prevenirea si ameliorarea cancerului de piele. Este extras din planta Uncaria tomentosa care creste in jungla amazoniana din Peru. Principiile active din planta stimuleaza fagocitele, inhiba inflamatia si protejeaza impotriva fotomutagenezei (factorilor cancerigeni) induse de ultravioletele nocive de la orele amiezei.



Sursa internet