Legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.
Pentru inima
1. varza - contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli - prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
3. ridichea - apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala - are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul - acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele - acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa - imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul - alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) - curata sangele de toxine
10. sparanghelul - curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline - energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea - scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul - ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul - are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful - protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular 16. paprika - protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia - normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
18. maslinele - reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul - contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra - o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele - sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura - intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele - sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul - imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica - contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele - improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba - scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul - previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake - reduce colesterolul
30. prunele - previn tromboza
31. curmalele - reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele - pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul - este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul - contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute - previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
Pentru creier
36. lintea - contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa - intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte - are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea - creste puterea de concentrare
40. oul - este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado - combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele - glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele - stimuleaza neuronii
44. stafidele - contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para - zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de "lucru" a creierului
46. mazarea - fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde - calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
Pentru ochi
48. castanul salbatic - calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica - uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb - intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel - reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca - este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia - este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) - calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55. grasimea de gaina - face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii - ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina - taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna - ajuta ochii in timpul vederii nocturne
9. Centarium Minus - tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul - enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul - purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par
62. pepenele - contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat - bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul - contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul - infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul - reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul - continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
63. iaurtul degresat - bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul - contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul - infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul - reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul - continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
Pentru oase
69. migdalele - contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul - datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul - intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara - este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza - intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
Pentru stomac/intestin
74. tinctura de fenicul - protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul - stimuleaza digestia
76. mango - apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul - aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul - amelioreaza indigestia
79. soia - are proprietati anticancerigene
80. nucile - contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor
Pentru rinichi
91. sfecla rosie - stimuleaza arderile celulare
92. visinele - contin potasiu, substanta pe care rinichii "lupta" sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele - contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina - protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie - proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia - vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra - este un antibiotic natural
98. varza murata - detoxifica organismul
99. hrisca - este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul - detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Pentru ficat
81. anghinarea - contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche - stimuleaza secretia bilei
83. conopida - contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere - este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) - este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia - ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele - apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta - uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure - degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat - contine fier, proteine si vitamina B.
SURSA MAIL
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu