joi, 10 mai 2012

STI-AI, CA in LUNA MAI, este momentul pentru a-ti face provizii de flori pentru terapia cu plante ?


SALCAM,TEI SI SOC.

Sunt flori cu efect maxim in aroma terapie care vor invada aerul cu parfumul lor vindecator in intrega tara in zilele acestei luni.Culege si ia-le acasa la tine.

Leacuri cu flori pentru trup si suflet!
Aromatizarea directa

Cel mai simplu si direct putem beneficia de miresmele tamaduitoare ale verii plimbandu-ne prin locurile cu copaci infloriti. O ora de plimbare printr-o padure cu salcami sau cu tei infloriti, o excursie printr-un crang cu soc, o jumatate de ora de odihna in preajma unei tufe de iasomie - sunt procedee extrem de simple de a intra in contact cu substantele odorizante vindecatoare pe care aceste flori le emana incontinuu. Acasa, ne putem pune la uscat, intr-un colt al camerei in care dormim, florile alese, care vor umple cu mireasma lor multe zile la rand incaperea, exercitandu-si efectele terapeutice.
In fine, in medicina populara romaneasca se recomanda punerea sub perna sau in apropierea capului in timpul somnului a unui saculet de panza cu florile uscate alese, a caror mireasma o vom inhala in timp ce dormim.
Baile
Baile cu extracte de flori actioneaza pe doua cai: prin preluarea principiilor active direct la nivelul pielii si prin inhalarea vaporilor odorizanti ai plantei alese. Modul de pregatire al acestei bai este simplu: trei-patru maini de flori uscate se pun la macerat in doi litri de apa, vreme de 3-4 ore, dupa care se filtreaza. Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe in inca doi litri de apa. Dupa fierbere, infuzia se lasa sa se raceasca, dupa care se filtreaza, solutia rezultata combinandu-se cu maceratul obtinut anterior. Extractul rezultat va fi adaugat in apa din cada, care va avea o temperatura de aproximativ 39 de grade Celsius. O baie va dura douazeci-treizeci de minute, saptamanal fiind facute doua, maximum trei bai cu extracte de flori.
Maceratul
Se obtine din doua lingurite de planta, care vor fi puse intr-un pahar (200 ml) cu apa de izvor sau plata si vor fi lasate sa se macereze de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Preparatul obtinut se va bea pe stomacul gol, trecandu-l pe sub limba si savurand aroma fiecarei inghitituri. Aceasta metoda este foarte eficienta, pentru ca beneficiem deopotriva de actiunea olfactiva a plantei si de principiile active care vor fi asimilate pe cale interna de catre organism si-si vor exercita efectele asupra sistemului nervos si endocrin.
Extractele in miere
Se obtin numai din flori proaspete, care se vor toca marunt, se vor amesteca in proportia de 1:3 cu miere (o lingurita de planta la trei lingurite de miere) si se vor pune intr-un borcan cu capac, in care amestecul va sta vreme de macar trei saptamani. Dupa trecerea acestei perioade de timp, se va obtine un fel de dulceata, extrem de parfumata, care conserva proprietatile odorizante si bioenergetice ale plantei. Se administreaza 1-2 lingurite din acest remediu de 3-4 ori pe zi.

Leacuri cu flori pentru suflet


Salcamul

Florile sale au un parfum dulce, sunt extrem de bogate in nectar (sunt printre principalele surse de miere) si au asupra psihicului un efect linistitor. Sunt frecvent folosite pentru tratarea bolilor psihosomatice, adica boli ale corpului care apar ca o consecinta directa a tensiunilor sufletesti si care se vindeca atunci cand cauza psihologica a fost eliminata. Florile de salcam sunt eficiente mai ales in tratamentele pe termen lung, intrucat efectele de armonizare, de "reconstructie" psihica pe care le induc apar gradat si sunt stabile. Iata cateva din recomandarile lor:
•Manie, iritabilitate psihica - se recomanda aromatizarile cu flori de salcam, care vor fi puse in camera de odihna, plimbarile in padurile inflorite de salcam (pe care le intalnim adesea la marginile marilor orase). Inhalarea repetata a parfumului florilor de salcam are efecte calmante, usor sedative.
•Epuizare nervoasa si intelectuala, stari usoare de anxietate - se recomanda consumarea de flori de salcam macerate in miere (dupa reteta de mai sus), cate 6 lingurite pe zi.
•Stari conflictuale frecvente, tendinta spre criticism exagerat - se bea zilnic in loc de apa macerat la rece de salcam, obtinut dupa metoda de mai sus. Poate parea greu de crezut pentru sceptici, dar acest preparat are efecte reale de imbunatatire a comportamentului, reducand agresivitatea, compensand anumite probleme afective. Se fac cure de 21 de zile, timp in care se consuma incontinuu maceratul de salcam in locul apei de baut.
• Bolile psihosomatice care raspund foarte bine la tratamentele cu flori de salcam, folosite intern sub forma de macerat si extern sub forma de bai, mentionam: gastrita hiperacida care apare pe fondul nervozitatii, eruptiile herpetice declansate de stari de suparare intensa, bulimia si tulburarile de apetit generate de o stare de gol afectiv, de o lipsa de "hrana sufleteasca".

Socul


In medicina populara si mai ales in cea magica, socul are un rol cu totul aparte. Se spunea ca florile sale "au leac" numai atunci cand sunt culese de un om smerit si cu inima buna. Altfel, ele capata un miros neplacut, isi schimba culoarea spre un maroniu inchis si pot face mai mult rau decat bine. Tot despre soc se spunea ca are calitatea de a spala toate gandurile si simtamintele rele, lasand sufletul curat si usor. Celebra socata, preparata prin fermentarea florilor de soc in apa cu miere, nu era doar o bautura aperitiva si tonica digestiva, ci si o licoare rituala, care facuta si administrata intr-un anumit fel, lua cu mana o multime de boli. Cel putin la nivel fizic, aceste cunostinte de medicina magica au un corespondent exact, florile de soc "spaland", intr-adevar, organismul de toxine prin efectul lor diuretic, diaforetic si depurativ. In ceea ce priveste actiunea tonica a florilor de soc asupra sistemului nervos, ea este validata partial de medicina moderna, care nu poate insa preciza exact mecanismele prin care ea are loc.
Reteta de preparare a socatei: cincisprezece-douazeci de inflorescente de soc se pun intr-un litru de apa, dupa care se adauga trei-patru linguri de miere si o jumatate de lingurita de drojdie. Se acopera borcanul si se lasa continutul la macerat vreme de 5-7 zile (nu mai mult, pentru ca preparatul sa nu devina alcoolic), dupa care se filtreaza. Se consuma 2-3 pahare pe zi, de regula inainte de masa. Iata cateva indicatii:
•Astenie, surmenaj nervos - se face o cura de doua saptamani, timp in care se bea un litru de socata zilnic, in locul apei de baut. Pe cat posibil, acest tratament va fi asociat cu regim alimentar lacto-vegetarian, cu un program de viata mai relaxat, din care sa nu lipseasca plimbarile in natura facute in fiecare zi.
•Depresie aparuta pe fondul stresului si al refularii emotiilor - se va tine un regim de purificare deopotriva fizica si psihica, in care se va consuma cate un pahar de socata inainte de fiecare masa, se vor consuma numai alimente naturale vegetariene, se vor evita orice stimuli alimentari, vizuali ori auditivi nocivi. Aceasta aparent banala bautura de soc are efecte purificatoare foarte puternice, care nu vor intarzia sa-si faca efectul atunci cand tratamentul cu ea este corelat cu un regim de viata corespunzator.
•Impotenta psihica - se va consuma socata fermentata cateva zile mai mult, asa incat sa aiba o foarte slaba componenta alcoolica. In mod curios, aceasta bautura, desi este foarte saraca in alcool, are efecte euforizante puternice, care ajuta la trecerea peste inhibitiile si blocajele psihice. In medicina populara era folosita nu doar pentru efectele sale de eliberare a energiei erotice (care sunt o componenta secundara), ci si pentru depasirea altor blocaje, cum ar fi teama de a relationa cu cei din jur, lipsa comunicativitatii etc.

Teiul


Despre efectele teiului asupra sufletului putem afla din poezia eminesciana mai mult decat din zeci de studii etnofarmacologice. Nicaieri nu vom gasi mai bine nuantate si exprimate sentimentele benefice pe care florile acestuia le induc. De altfel, genialul Eminescu nu se sfia sa spuna despre tei ca este sfant, pacea, linistea, echilibrul pe care aceasta planta magica i le induceau purtand pecetea unui dar al divinitatii. Sa vedem in continuare cateva aplicatii ale florilor de tei in terapia sufletului:
•Insomnie - se recomanda punerea catorva ramuri inflorite de tei in camera de culcare ori chiar folosirea unei pernite umplute cu flori de tei in timpul somnului. Suplimentar, inainte de culcare se iau doua lingurite de flori de tei macerate in miere, preparate dupa reteta data la inceputul acestui articol.
•Somn agitat la copii - seara se fac bai cu extract de flori de tei, care au calitatea de a reduce nervozitatea, de a da un somn linistit si foarte odihnitor. Aceste aplicatii externe cu flori de tei au intre altele calitatea de a reduce agresivitatea, comportamentele sfidatoare care apar uneori la copii. Un element foarte interesant: multi oameni care au facut in copilarie aceste bai cu flori de tei si-au amintit ulterior ca in perioada respectiva visau frecvent fiinte care le induceau o stare de fericire diafana, fiinte pe care le asimilau unor zane sau ingeri.
•Hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala - se consuma zilnic macerat de tei, minimum trei cani. Principiile active ale teiului calmeaza psihicul, reduc nervozitatea, actioneaza in sensul echilibrarii hormonale, avand si usoare efecte anafrodisiace.
•Tendinta de suprasolicitare - florile de tei macerate in miere sunt un sustinator de efort cu efecte foarte interesante. Spre deosebire de tonicele obisnuite, acest remediu vegetal ajuta la o echilibrare a activitatii nervoase, reducand tendinta spre hiperactivitate si ajutand la o dozare judicioasa a eforturilor. Administrarea a doua lingurite, de cate 3-4 patru ori pe zi, din acest preparat este foarte utila persoanelor care tind sa munceasca fizic sau intelectual peste posibilitati.



SURSA mail

Reteta 100 % naturala pentru redobandirea vederii slabite!


VEDERE SLABA
Reteta pentru revenirea vederii si care e folositoare chiar si la varsta inaintata de 80 de ani. Dupa aplicarea ei, poti pune  ochelarii de o parte.
Prepara in casa un amestec de morcovi,miere si lamaie. Se iau ca masura doua borcane de 800 g. Se umplu cu morcovi rasi pe razatoare mica, apoi razatura se varsa intr-un lighean. Cele doua borcane se umplu iar cu miere de albine si se toarna peste morcovi. Mai luam 1 kg de lamai bine spalate si le trecem prin masina de tocat carne, cu coaja cu tot. Le turnam si pe ele peste morcovi. Se amesteca totul bine. Compozitia se pastreaza la frigider, sa nu fermenteze. Se ia cate o lingura inaintea fiecarei mese. Bauturile alcoolice sunt interzise. La nevoie, reteta se poate repeta.

Sursa mail