miercuri, 29 februarie 2012

Ce poate nu stii despre, BANANE,BICARBONAT SI LAMAIE

Despre   Banane !
          Despre Utilizarile BICARBONATULUI de SODIU !
                                           Despre LAMAIE  !

Bananele  sunt gustoase, sanatoase,  mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un  ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei  cred ca expresia  "going bananas" (expresie care inseamna a o lua  razna) provine  din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi  acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu  aceiasi ochi. Iata de ce.
                                                



Aflux de energie Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.
Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera  destula energie pentru  un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este  fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

                   Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
 Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

                                         Putere pentru creier:
 200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

                                               Constipatie:
 Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

                                                   Mahmureala:
 Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

                                         Arsurile la stomac:
 Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
                                  Ciupiturile de tantar:
 Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

                                                     Nervii:

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

                           Supraponderali si stresati la munca ?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

                                                Stresul:

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

                                                Negii:

Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

                                         Bananele si merele

Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand

                        "Bananele, un aliment perfect!"

Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
                              Inca un secret: crema de pantofi

Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata.
Nu-i asa ca este un fruct uimitor?

                   
Utilizari fantastice ale bicarbonatului de sodiu


Majoritatea dintre noi stim déjà, ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai multe decat doar pentru prajiturele de casa si alte aluaturi dospite. Nu e ceva iesit din comun sa vedem un borcanel cu acest agent de fragezire lasat deschis in frigider pentru dezodorizare. Stiati insa ca exista cel putin 40 de moduri diferite in care se poate folosi bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect pentru multe produse de igiena personala, de curatare si dezodorizare. Lista de beneficii este lunga: este ieftin, fara chimicale toxice, versatil si eficient.
Va intrebati cum isi executa magia, praful de copt, cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu? Ajuta la reglarea pH-ului – mentinand substantele nici prea acide, nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact fie cu o substanta acida, fie cu o substanta alcalina, reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH. In afara de asta, bicarbonatul are capacitatea de a intarzia alte schimbari in echilibrul pH-ului, fenomen cunoscut sub numele de “tamponare”.
Aceasta dubla capacitate de a neutraliza si tampona ii permite bicarbonatului sa faca lucruri precum neutralizarea mirosurilor acide (cum ar fi cele din frigider), precum si pastrarea unui pH neutru (cum ar fi in apa cu care spalati rufele, care ajuta la potentarea calitatilor detergentului) . Este o reactie simpla, dar una cu efecte de lunga durata pentru o multitudine de sarcini de curatare si dezodorizare.
Si fara s-o mai lungim prea mult, iata doar cateva dintre modurile creative in care puteti folosi bicarbonatul d sodiu:

                                        Igiena personala :
1.      Faceti pasta de dinti
O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si solutie 3% peroxid de oxigen poate fi folosit ca o alternativa la pastele fara fluor din comert. (Sau iata aici varianta mentolata)* Puteti de asemenea sa va muiati pur si simplu periuta in borcanelul cu bicarbonat si sa-l folositi ca atare pentru o curatare suplimentara.

2.      Improspatati- va gura
Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

3.      Inmuiati dispozitivele orale
Inmuiati dispozitivele orale (precum aparate dentare, gutiere, proteze, recipientele de pastrare) intr-o solutie din 2 lingurite de bicarbonat dizolvat intr-un pahar sau un recipient mic cu apa calduta. Bicarbonatul desprinde resturile alimentare si neutralizeaza mirosurile pentru a pastra dispozitivele curate. Puteti, de asemenea, sa periati dispozitivele orale direct cu bicarbonat

4.      Folositi ca scrub facial sau exfoliant pentru corp Oferiti-va un masaj abraziv inviorator pentru fata sau corp. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa. Masati bland in sens circular pentru a exfolia pielea. Apoi clatiti. Procedeul este destul de bland pentru a putea fi folosit in fiecare zi.

5.      Evitati deodorantul agresiv
Pudrati-va axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile.

6.      Folositi ca antacid
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur si eficient pentru a usura arsurile sau durerile de stomac, si/sau indigestia acida. Urmariti indicatiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instructiuni.

7.      Tratati piscaturile de insecte si mancarimile de piele Pentru piscaturi de insecte, faceti o pasta din bicarbonat si apa, apoi aplicati-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a usura mancarimile, luati niste bicarbonat in palma si frecati-va cu el pe pielea umeda dupa baie sau dus.

8.      Obtineti un sapun de maini care inmoaie pielea Evitati sapunurile dure si eliminati bland murdaria intrata in piele, neutralizand si mirosurile, folosind o pasta din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa, sau 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte sapun bland de maini. Apoi clatiti.

9.      Ajutati-va parul
Otetul este uimitor pentru par, dar si bicarbonatul are rolul lui la dus. Presarati un pic de bicarbonat in palma , impreuna cu samponul dvs favorit. Samponati normal si clatiti temeinic – bicarbonatul ajuta la eliminarea reziduurilor lasate de produsele de coafat, astfel incat parul dvs va fi mai curat si mai usor de aranjat.

10.  Curatati pieptenii si periile
Pentru un par lucios, cu mai multa stralucire, pastrati pieptenii si periile curate. Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat prin inmuierea pieptenilor si a periilor intr-o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat si o mica cantitate de apa de la robinet. Clatiti si permiteti sa se usuce.

11.  Pregatiti o baie care sa inmoaie pielea uscata Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in apa din cada pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a ajuta la curatarea uleiurilor si a transpiratiei. Va veti simti pielea foarte fina. Sau concentrati- va doar asupra picioarelor. Dizolvati 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean sau o cadita cu apa calda si inmuiati-va picioarele. Apoi frecati usor.

                                    Curatenie :

12.  Faceti un abraziv fin pentru suprafete Pentru curatarea sigura si eficienta a cazilor de baie, a placilor de gresie si faianta, a ciuvetelor – chiar si a faiantei din fibra de sticla sau lucioasa – presarati usor bicarbonat pe un burete curat si umed si frecati ca de obicei. Clatiti bine si stergeti. Pentru extra-curatare, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa si detergent lichid de vase – lasati-o sa actioneze putin, apoi frecati.

13.  Spalati farfuriile, oalele si tigaile cu mana Adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat (impreuna cu detergentul dvs obisnuit de vase) in apa cu care spalati vasele, pentru a ajuta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii, oale si tigai. Pentru cratitele in care s-a gatit si s-au uscat grasimea pe ele, mai intai inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat, apoi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra neabraziva.

14.  Improspatati buretii
Inmuiati buretii care miros a vechi intr-o solutie puternica de bicarbonat de sodiu pentru a scapa de mizerie (4 linguri de bicarbonat dizolvate intr-un litru de apa calda). Pentru dezinfectare mai puternica, folositi microundele* *.

15.  Curatati cuptorul cu microunde
Bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curata delicat interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde si nu lasa urme de chimicale cu miros puternic. Clatiti bine cu apa.

16.  Lustruiti argintaria
Folositi o pasta formata din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Frecati argintaria cu aseasta pasta, folosind o carpa moale sau un burete. Clatiti bine si uscati pentru tacamuri stralucitoare din inox si argint.

17.  Curatati ibricele de cafea si de ceai Inlaturati petele de cafea si de ceai si eliminati gustul amarui spaland ibricele si cafetierele cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat intr-un litru de apa calda. Pentru petele insistente, incercati sa lasati la inmuiat peste noapte in solutia de bicarbonat si detergent, sau sa frecati cu pasta de bicarbonat pe un burete umed.

18.  Curatati cuptorul
Presarati bicarbonat pe podeaua cuptorului. Stropiti cu apa ca sa umeziti bicarbonatul. Lasati sa stea peste noapte. Dimineata frecati, razuiti bicarbonatul si eliminati murdaria cu un burete sau cu un aspirator, si clatiti.

19.  Curatati podelele
Indepartati urmele si mizeria (fara urme nedorite de zgarieturi) de pe podele nelacuite sau dale de gresie ori marmura folosind o solutie dintr-o jumatate de ceasca de bicarbonat intr-o galeata de apa calda – stergeti cu mopul si clatiti pentru o podea stralucitoare. Pentru urmele lasate de incaltaminte folositi bicarbonat pe un burete umed, apoi clatiti.

20.  Curatati mobila
Curatati si inlaturati urmele (inclusiv de creion) de pe pereti si mobila vopsita, aplicand bicarbonat de sodiu pe un burete umed si frecand delicat. Stergeti cu o carpa moale si uscata.

21.  Curatati perdelele de dus
Curatati si dezodorizati perdeaua din vinil de la cabina de dus, presarand direct bicarbonat pe un burete umed sau pe o perie. Frecati perdeaua de dus si apoi clatiti. Lasati-o sa se usuce atarnata.

22.  Dati-i mai multa putere detergentului lichid de rufe.
Oferiti extra-curatare adaugand rufelor dvs o jumatate de ceasca de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe sa actioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete si mai luminoase. Sau puteti adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat la ciclul de clatire al masinii pentru cearsafuri si prosoape mai proaspete, sau pentru a neutraliza mirosurile hainelor cu care mergeti la sala sau in care munciti in gradina.

23.  Curatati si improspatati echipamentele sportive Folositi o solutie de bicarbonat (4 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda) pentru a curata si dezodoriza echipamentele sportive imbacsite de mirosuri. Presarati bicarbonat de sodiu in husele croselor de golf si in gentile in care va tineti echipamentele de sport pentru a elimina mirosurile si pentru a curata partile metalice (fara a le zgaria!) cu o pasta din bicarbonat de sodiu (3 parti bicarbonat, o parte apa) si o perie. Clatiti bine.

24.  Inlaturati petele de ulei si grasime Folositi bicarbonat pentru a curata urmele de ulei si grasime din garaj sau de pe aleea de intrare. Presarati bicarbonat pe pata si frecati cu o perie.

25.  Curatati bateriile
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism, masina de tuns iarba, etc, pentru ca este un alcalin slab. Asigurati-va ca ati deconectat terminalele bateriei inainte de a curata. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa si aplicati cu o carpa umeda pentru a elimina coroziunea de pe terminalul bateriei. Dupa ce ati curatat si reconectat terminalele bateriilor, stergeti-le cu vaselina pentru a preveni o viitoare coroziune. Va sfatuim sa fiti foarte atenti cand lucrati cu baterii – contin un acid foarte puternic.

26.  O masina curata
Folositi bicarbonatde sodiu pentru a curata farurile, partile cromate, ferestrele, cauciucurile, husele de vinyl si covorasele de cauciuc ale masinii, fara a va face griji in legatura cu zgarieturi nedorite. Folositi o solutie de bicarbonat dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat si un litru de apa. Aplicati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a inlatura murdaria adunata la drum, rasini de la copaci, insecte si smoala. Pentru petele incapatanate folositi bicarbonat presarat pe un burete umed sau o perie moale. Eliminati mirosurile presarand bicarbonat direct pe pata pe tesatura huseelor sau pe carpete. Asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosurile persistente) apoi aspirati bicarbonatul.

                                                           Dezodorizare


27.  Improspatati- va frigiderul
Asezati in fundul frigiderului o cutie deschisa cu bicarbonat pentru a neutraliza mirosurile.

28.  Scapati de mirosul cosului de gunoi si al tomberoanelor cu reciclabile Presarati bicarbonat pe fundul galetii de gunoi pentru a tine la respect mirosurile. Curatati containerul pentru materiale reciclabile periodic, presarand bicarbonat pe un burete umed. Curatati si clatiti. De asemenea, presarati putin bicarbonat deasupra pe masura ce adaugati materiale reciclabile in container.

29.  Odorizati scurgerile si recipientele pentru gunoi.
Pentru a elimina mirosurile din chiuveta, din scurgeri si din tomberoanele de gunoi si pentru a impiedica mirosurile persistente sa revina, turnati o jumatate de ceasca de bicarbonat in timp ce curge apa calda – va neutraliza atat mirosurile acide cat si pe cele bazice de pe scurgere. (Aceasta e o metoda buna de a scapa de bicarbonatul care a fost folosit la reimprospatare aerului din  frigider)

30.  Scoateti mirosurile si murdaria din masina de spalat de vase Folositi bicarbonatul pentru a scoate mirosurile inainte de a porni programul masinii de spalat vasele si apoi ca un agent de curatare bland in timpul ciclului de spalare.

31.  Scoateti mirosurile din cutiile pentru depozitat mancarea Intre utilizari, plasati un recipient cu bicarbonat de sodiu in cutiile pentru pachetel ale fiecarui membru al familiei pentru a absorbi mirosurile persistente.

32.  Scoateti mirosurile din covoare
Presarati liber bicarbonat de sodiu pe covor. Lasati sa stea peste noapte sau cat de mult posibil (cu cat il lasati mai mult, cu atat functioneaza mai eficient). Maturati cantitatile mai mari de bicarbonat, apoi aspirati restul (notati faptul ca sacul aspiratorului va deveni plin si greu). Un bonus suplimentar: veti curata si aspiratorul de mirosuri.

33.  Improspatarea sifonierelor
Plasati o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonieruliui pentru a mentine aerul proaspat inauntru si a-l feri de mirosuri.

34.  Indepartati mirosurile de pe obiectele folosite pentru animalele de casa Puneti pe fundul litierei pentru pisica bicarbonat, apoi turnati deasupra nisipul obisnuit. Pentru a improspata intre doua schimbari ale nisipului, presatati deasupra litierei bicarbonat, dupa ce ati inlaturat resturile pisicii. Eliminati mirosurile din asternutul pisicii presarand liber bicarbonat, asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosuri puternice), apoi aspirati.

35.  Eliminati mirosurile din tenisi
Preveniti accentuarea mirosurilor din incaltamintea de sport presarand bicarbonat in ei intre utilizari. Scuturati –i inainte de a-i incalta.

36.  Improspatati animalele de plus
Mentineti jucariile de plus curate si placut mirositoare facanmdu-le un dus uscat cu bicarbonat atunci cand nu le folositi. Presarati bicarbonat pe ele si lasati sa stea 15 minute inainte de a-l peria sau aspira.

                                                            Diverse

37.  Rezolvati toate necesitatile pentru e excursie cu cortul Bicarbonatul este un “must-have” pentru urmatoarea excursie cu cortul. Poate spala vasele, poate curata oalele, poate deveni sapun de maini, deodorant, pasta de dinti, extinctor, si mai are inca multe utilizari.

38.  Extinctor
Bicaronatul de sodiu poate ajuta in fazele incipiente ale incendiilor domestice izbucnite datorita grasimii sau circuitelor electrice, pentru ca atunci cand bicarbonatul este incalzit, emana dioxid de carbon, care ajuta la potolirea flacarilor. Pentru micile focuri izbucnite in zona de gatit (tigai, gratare, cuptoare) opriti gazul sau curentul electric daca puteti face asta in siguranta. Dati-va inapoi si aruncati la baza flacarii cativa pumni de bicarbonat  pentru a domoli flacarile – si chemati pompierii doar ca sa fiti siguri.

39.  Ingrijire pentru sistemul septic
Folosirea regulata a bicarbonatului in tevile de scurgere le poate mentine pe acestea in stare buna de functionare, fara sa se infunde. O cana de bicarbonat pe saptamana va ajuta la mentinerea unui pH favorabil in rezervorul septic.

40.  Curatati fructele si legumele
Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigura si eficienta pentru a inlatura murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Presarati un pic pe un burete umed curat, frecati si clatiti. Iata inca o modalitate de a va curata legumele***.
                                     
 Despre   LAMAIE  !



Lamaia este un produs miraculos pentru  uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.

Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul  sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie  distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge  numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
        

 Sursa mail

marți, 28 februarie 2012

DESPRE APA PURIFICATA!

Este o metoda la indemana tuturor.

Purificarea apei prin congelarea parţială

de
Anda Postolache

Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de 
microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la 
robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil 
de făcut şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.

Poate influenţa metabolismul

Se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la
temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi
pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu
dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi
constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de
gheaţă.
Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii
plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată
este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau
deuterizată!
Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este
cea care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa
curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu
poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii,
ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei
tumorale!

Lichidul pur

Dacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi
fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza
anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci 
ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la 
temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură. 
Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas 
neîngheţate. Aceasta este explicaţia.

Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa,
stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată
în boli cardiovasculare, renale şi cancer.


sursa mail

miercuri, 22 februarie 2012

SUTE DE REMEDII NATURISTE INTR-UN SINGUR LOC !!!!

       APĂSA PE LINKUL CARE TE INTERESEAZĂ !!


   ·         Apa de argint este un dezinfectant ·        Berea ca medicament ·         Cafeaua - intre dependenta si profilaxia cancerului la intestin ·         Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin ·         Ce afectiuni, cum se trateaza acestea cu miere si cum poate fi depistata mierea falsificata ·         Cinci pasi pentru o viata mai fericita ·         Cine sint medicii din paduri ·         Comprese, cataplasme si unguente folosite in artroza ·         Compresele ·         Cristalul de cuart ·         Cum am scapat de friguri ·         Cum ne aparam impotriva insectelor, meduzelor si serpilor ·         Cum sa ne folosim de miere ca sa fim sanatosi ·         Cum sa scapam de tuse ·         Cum sa scapati de durerea provocata de intepaturi ·         Cum tratam arsurile, precum si diverse taieturi si rani ·         Din gradina cu sanatate - ce recomanda medicina populara in caz de alergie ·         Din proprietatile cristalelor ·         Doi plasturi miraculosi pentru sanatatea dumneavoastra ·         Drojdia de bere si efectele ei terapeutice·         Durerile de dinti - masuri profilactice ·         Exercitii fizice pentru combaterea inflamatiilor alergice ale mucoasei nazale ·         Exercitii pentru imbunatatirea vederii ·         Filozofia si practica risului ·         Formula fericirii familiale ·        Forta tamaduitoare a sarii de bucatarie ·         Inainte de a te increde in altii, ai incredere in tine! ·         Laptele e o sursa de energie si de nutrimenti ·         Leacuri populare in caz de otita ·         Leacuri si terapii naturale ·         Leacuri si terapii pentru tratamentul unor afectiuni ·         Masajul cu ajutorul ventuzelor ·         Masajul talpilor prin metoda spinilor din branturi ·         Medicamente hormonale naturale ·         Medicina populara si bolile de inima ·         Mirodenii care va fac bine ·         Molustele - un medicament extrem de benefic, dar putin cunoscut ·         Niste radacini subtiri, albicioase ·        O viata sanatoasa inseamna bucuria de a trai ·         Oxid de zinc si glicerina pentru fracturi ·         Pentru a nu fi bolnavi, sa nu ne reprimam sentimentele ·         Pisica - animalul meu preferat ·         Produsele lactate si efectele lor asupra sanatatii noastre ·         Protectia noastra, mediul si comportamentul ·         Puterea tamaduitoare a mineralelor ·         Remedii din plante si alimente comune ·         Remedii naturale contra greturilor ·         Remedii naturale contra insomniei ·         Remedii naturale impotriva febrei ·         Remedii naturale pentru artrita ·         Remedii naturale pentru inlaturarea durerilor ·         Remedii naturiste contra indigestiei ·         Remedii naturiste pentru alcoolism ·         Remedii naturiste pentru durerea de cap ·         Remedii pentru astenia de primavara ·         Remedii pentru combaterea transpiratiei ·         Remedii sigure in intoxicatii cu diverse produse ·         Remedii traditionale, usor de preparat in casa·         Retete cu miere pentru bolile cailor respiratorii ·         Retete de sanatate ·         Retete diverse cu miere ·        Reumatismul sau inflamarea tesutului conjunctiv ·         Sa meditam mergind ·         Sarea inlocuieste alte remedii ·        Scapati de alergii in mod natural ·         Schimbarea stilului de viata va amelioreaza sanatatea ·         Sfaturi pentru o inima sanatoasa ·         Sfaturi practice naturiste ·         Tetraciclina - antibioticul descoperit in mumiile egiptene ·        Polipii la stomac se trateaza cu frunze de rostopasca ·         Infuzie din muguri de mesteacan pentru afectiunile cailor urinare si ale rinichilor ·         Metode populare pentru a scapa de viermii intestinali ·         Tenul gras, transpiratia si decoctul de scoarta de stejar ·         Infuzie de galbenele si iarba-mare pentru afectiunile hepatice ·         Leacuri populare impotriva arsurilor la stomac ·         Decoctul din frunze de varza imbunatateste vederea ·         Eczemele se trateaza cu ulei de catina si macese ·         Retete populare impotriva gripei ·         Bai cu miere impotriva tulburarilor sistemului nervos ·         Artrita si varicele se trateaza cu miere si usturoi ·         Tulburarile de metabolism se regleaza cu infuzie de roinita ·         Diabetul zaharat se trateaza cu decoct de cicoare ·         Retete populare impotriva alcoolismului·         Amestecuri de plante pentru calmarea durerilor menstruale ·         Mugurii de pin - recomandati in astmul bronsic·         Seminte de marar si muguri de hamei pentru a scapa de insomnie ·         Sucuri de legume pentru vindecarea gastritei ·         Proprietatile terapeutice ale gutuilor ·         Gutui proaspete impotriva intoxicatiilor medicamentoase ·        Decoct de galbenele pentru a scapa de ameteli ·         Tratarea gripei cu decoct de coacaze negre ·         Amestecuri cu miere impotriva afectiunilor rinichilor si cailor urinare ·         Folosirea propolisului in cazurile de prostata ·         Decoct de ovaz pentru afectiunile gastro-intestinale ·         Germenii de griu trateaza problemele ochilor ·         Masti cu faina de ovaz pentru tenul gras sau uscat ·         Aluatul din faina de secara trateaza radiculita ·         Florile si frunzele de anghinare - recomandate in ateroscleroza ·         Scapati de viermii intestinali cu seminte de dovleac ·         Afectiunile gastro-intestinale si sucul de varza ·         Aburii de ceapa vindeca guturaiul ·         Decoctul de usturoi - recomandat impotriva infectiilor ·         Sucul de aloe cu miere si unt trateaza bronsita ·         Comprese cu infuzie de coada-soricelului pentru inflamarile pielii ·         Urzica - indicata in cazul bolilor de rinichi ·         Comprese cu spirt si piper pentru tratarea poliartritei ·         Radacinile de tataneasca trateaza fracturile ·         Bai cu cimbru in tulburarile metabolice ·         Florile de tei - un bun mijloc sudorific ·         Sucul de podbal vindeca ranile cu puroi ·         Infuzie de urzica impotriva eruptiilor cutanate ·         Mugurii de tuia si pietrele la rinichi ·         Germenii de griu mentin o sanatate de fier ·         Tratarea diferitelor afectiuni cu ajutorul plantelor din gradina ·         Amestecul de plante care trateaza diareea ·         Radacinile de angelica imbunatatesc digestia ·         Pietrele la rinichi se elimina cu suc de morcovi si castraveti ·         Leacuri populare pentru incontinenta urinara ·         Infuzie de rozmarin salbatic impotriva varicelor ·         Decoct din radacini de zmeura impotriva astmului bronsic ·         Nalba mare va scapa de durerile de dinti ·         Durerile de stomac se calmeaza cu afine ·         Tratamente naturiste impotriva gripei ·         Dizenteria se trateaza cu suc de aloe ·         Sfecla rosie in terapia cancerului ·         Troscotul si afectiunile rinichilor ·         Paducelul - recomandat impotriva afectiunilor inimii ·         Hrisca si iaurtul trateaza diabetul zaharat ·         Iarba-mare - recomandata in cazul digestiei proaste ·         Uleiul de menta neutralizeaza aciditatea sucului gastric ·         Hemoragiile pot fi oprite cu patlagina ·         Bai cu scoarta de salcie pentru tratarea varicelor ·         Tataneasa trateaza afectiunile pulmonare ·         Valeriana va scapa de durerile de cap ·         Sucul de ridiche neagra trateaza afectiunile ficatului ·        Infuzie de macese pentru bolile de rinichi ·         Retete populare pentru tratarea gripei ·         Infuzie de salata verde impotriva hipertensiunii ·         Afectiunile cailor biliare si infuzia de salvie ·         Paducelul previne ateroscleroza ·        Plantele recomandate in timpul sarcinii ·         Tinctura de tataneasa impotriva tusei cronice ·         Ceapa previne aparitia ridurilor ·         Obezitatea se trateaza cu plante medicinale ·         Gargara cu infuzie de soc impotriva anghinei·         Gastrita cronica si infuzia din frunze de salata ·         Decoct de valeriana impotriva hipertensiunii arteriale ·        Hemoroizii se trateaza cu decoct de sunatoare ·         Mierea - medicament universal ·         Bolile de piele se vindeca cu radacini de brusture ·         Leacuri populare pentru tratarea diareii ·         Bai cu plante pentru durerile reumatice ·        Astmul bronsic si florile de boz negru ·         Fructele de paducel va scapa de nevroze ·         Gargara cu obligeana impotriva inflamarii mucoasei bucale si a gingiilor ·         Plantele medicinale recomandate impotriva obezitatii ·        Caderea parului si infuzia de catina ·         Decoctul din frunze de merisor trateaza pietrele la rinichi ·         Valeriana va scapa de migrena si insomnie ·         Florile de luminarica au proprietati expectorante ·         Decoct din seminte de in impotriva constipatiei ·         Traista ciobanului - recomandata in bolile de ficat ·         Sfecla fiarta are proprietati diuretice ·         Sucurile de legume trateaza hipertensiunea arteriala ·         Sucul de varza - indicat impotriva gastritei ·         Sucul de ceapa cu miere calmeaza accesele de astm bronsic ·         Macesul - indicat impotriva reumatismului si pietrelor la rinichi ·         Remedii populare impotriva racelii ·         Tecile de fasole trateaza diabetul si pancreatita cronica ·         Flori de musetel si miere pentru colita cronica ·         Retete pe baza de plante pentru tratarea laringitei ·         Mierea - un bun remediu pentru orice tip de ten ·         Levantica - recomandata impotriva astmului si bronsitei ·        Neurastenia se trateaza cu zmeura si miere ·         Iarba-mare si florile de tei au proprietati expectorante ·         Eczemele se vindeca cu ajutorul cartofului ·         Mierea - recomandata in gastrita cronica

Sursa mail